Lesz-e ARANYUNK? Buzdítás helyett sárdobálás-magyar módra.

 

Szurkolj nyugodtan ez után is. Aki sarat akar dobálni,- az megteszi Olimpia nélkül is. Nem ezzel van nekem "gondom".Inkább azzal,- hogy el vagyunk "kényeztetve" a korábbi jó teljesítményektől,- amit még akkor értünk el,- amikor kevesebb volt a résztvevők száma. Ma dupla annyi versenyző küzd ugyanannyi éremért,-így MINDENKINEK kevesebb jut.

 

A baj akkor van,-ha nekünk egy árva bronzzal kell beérnünk egykori sikerágunkban, -a VÍVÁSBAN! Mert ezzel,-nem lehetünk elégedettek! Se Mi, -se Ők! (biztos nem teszik be a "vitrinbe" sportolóink ezt a helyezést) Mincza Ildikó viszont beteheti.

 

Mint ahogy eddigi "érmeseink" is,- különösen Cseh Laci. Az Ővé ugyanis arannyal ér fel.

 

Aki azt az eredményt hozza,- amit elvárhatunk,- az a "dicsőségtáblára kerül". Aki pedig "renitens,-akár sportoló, -akár edző,-azon el kell gondolkodni,-szabad-e ilyen embereket Olimpiára ,-vagy más versenyre kivinni. De ezzel "csak utána" lenne szabad foglalkozni.

 

Mert most a versenyzőknek a VERSENYZÉS, a vezetőknek a SEGÍTÉS, a szurkolóknak a BÍZTATÁS a feladata.A felelősök keresése "ráér",- sarat dobálni meg fölösleges. Így is eléggé "mocskos" az ügy,-nem kell még besározni is!

 

Remélem,- lesznek még "szép napok,"-amikor a nap is kisüt a magyar sportolókra. Én továbbra is bízok az 5 aranyban,- amit "megjósoltam" (igaz,- már mérget nem vennék rá,- a sok "betli" miatt.) De ezen az Olimpián jóval kevesebb a "fóka,-mint az eszkimó". És ebben KÍNA A LEGNAGYOBB FÓKAVADÁSZ!

 

Nekünk pedig le kell szállni a magas lóról,-és be kell látni:-vannak a magyaroktól jobb sportolók is. Néha elég egy, akit történetesen Phelps-nek hívnak,-és akit addig, még akar versenyezni,-nem lehet legyőzni. (mint ahogy Darnyit,-Egerszegit se lehetett a "maga idejében") Ezért kell azt megbecsülni,- ami "elérhető: Az eddigi "ezüstöket,-amiből több is lehetett volna arany. És nem mind a sportolón múlott,- hogy nem lett:-mert ha megtett mindent,-csak dícséretet érdemel. (egyedül a bírkózót "hibáztatom"-passzívan nehéz eredményt elérni. Ahhoz valamit "csinálni kell"!:-legalább 1 akciót.

 

Még egy 6. hely is EREDMÉNY! A női 200 m-es váltó. (CSAK "MI,-MAGYAROK" -hajlamosak vagyunk "csak" aranyban mérni a sikert)

 

Mindössze a realitás talajára kell leszállni, akkor belátjuk:- Ma "ennyire telik":-Sőt, lesz ez még rosszabb is! Mert ha mindenki felkészül minden sportágban,- akkor nekünk már sokkal kevesebb "babér" jut . De ez még nem holnap lesz. Addig meg annak örüljünk, ami VAN! Az ezüst és bronzérmeknek, a helyezéseknek,-és a várható ARANYAKNAK! AMIKBŐL MÉG "ÖSSZEJÖHET" AZ 5 ÉS AKKOR ÉN teljes mértékben elégedett leszek. Mint jós és mint szurkoló,aki a földön jár,nem a "régi dicsőségünkről álmodik". Mert az már elmúlt -az "éji homályban".

 

Sajnos,-sok vezető,-még több szurkoló fejében még ott van. Csak olyan sötét van ott, hogy nem látja! Majd jönnek még szebb napok,-addik pedig HAJRÁ MAGYAROK!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 20:59 Szólj hozzá!

Címkék: politika sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr10632742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása