Képviselők voltunk!

 

 

Igaz, csak egy óráig:

Pénteken délután 2-től 3-ig KÉPVISELŐK LETTÜNK!Köszönhetjük ezt a lehetőséget Mészáros Attila, alias Tujó bá' nak, aki a Balosok Klubjában aktívan szereplőket meghívta egy parlamenti látogatásra.

 

Felemelő élményben volt részünk:

Fel kellett menni a Parlament lépcsőjén, ami nem véletlenűl volt 96 "lépcsőfok" . Felemeltük a "tekintetünket" az ORSZÁGHÁZ kupolacsarnokának legmagasabb pontjára, ami szintén nem véletlenül 96 m. magas.

Ennyi véletlen egybeesés nem a véletlen műve!

Ebben az esetben a 96-os szám 1896-ot, a KIEGYEZÉST jelentette!

 

Felsóhajtottam. Milyen kár,-hogy a mai parlamentben nem gróf Széchenyi Istvánok, vagy éppen Kossutk Lajosok, de Petőfi Sándorok se ülnek:

Helyettük királyságról álmodó orbánusok, újkori "keresztes hadjáratot hírdető",

vizet prédikáló, bort ivó semjénesek ülnek,- vagy éppen "kivonulnak".

 

Mert régen élt még a MAGYAR VIRTUS!

A Legnagyobb Magyar jelzővel ismertté vált

Széchenyi EGY ÉVI JÖVEDELMÉT ajánlotta fel a MTA felépítéséhez!

Kossuth gyújtó hatású beszédeivel hívta a szabadság megvédésére a falvak,-városok népét, amire a nép elment, ha már "Kossuth Lajos azt üzente!"

Petőfi pedig, habár soha nem volt képviselő, mégis a hallhatatlanságba emelte Őt Lotz Károly. Odafestette a KÉT NAGY mellé, igaz,,"csak háttal",

mert Ferenc József a kiegyezésre megrendelt, és elkészült ORSZÁGHÁZBAN se mert volna szembenézni Petőfivel,-hátha ott van a nyila is.

 

A "maiak"?

Nem "tolakodnak" a Széchenyik!

Csak egy legény van talpon e vidéken,-az ország MINISZTERELNÖKE,- aki nem veszi fel regnálása óta a fizetését...(amit viszont az "agymosottak" -el se hisznek)

 

A mai Kossuthok se azért járják a vidéket,- hogy a haza védelmére szólítsanak fel, hanem azért, hogy gyűlöletet keltsenek a MAGYAR és a magyar emberek között. Amerre elmennek, nyomukat mély árok jelzi. Ami olykor nem kímél se Istent, se Embert, még a Család se szent! Egyedül a hatalomvágy vezeti tetteiket, azt se bánva, ha közben elvész a haza! Hol vannak a modern Petőfik? A Kossuth-téren,- meg mindenütt,- ahol fel kell lázítani a népet,- mert a "vezír azt üzente"!

 

MEGÉRTETTÜK A TÖRTÉNELMET,

de nem értjük a jelent: Ennyi derék, becsületes MAGYAR EMBERNEK hogy lehetnek ilyen "selejtes" leszármazottai!

 

Mert a "Vityának" hiába van "kéznél a korona", ácsingózik is rá piszkosul, NEM ILLIK A FEJÉRE! Mert a korona TÚL NAGY! A VITYA FEJE- meg túl kicsi! Hát még ami benne van!

 

A "szijjÁRTÓK", meg a „navraCSÜCCSÖK” olyanok, mint játékok! Egyszer kell felhúzni, és amíg le nem jár, mondja a „házi feladatot”. (amit a „Vezír” kiadott, és teljesen mindegy, mi a kérdés!

A válasz az mindig ugyanaz! MONNYON LE!!!/

 

AZT IS MEGÉRTETTÜK,

hogy hová tűnnek el azok, akik kimennek- vagy kivonulnak! Van egy hátsó lépcső,(régen a cselédek használták) ott úgy ki tudnak osonni, hogy még a főbejárati OROSZLÁN se veszi őket észre! Nem csoda, hogy néha alig lézengenek néhányan, ők is inkább aludni- vagy ujságot olvasni járnak be, mert az ORSZÁGHÁZ a legrégebben működő távfűtéses ház,- télen FŰTIK, nyáron HŰTIK!

 

A LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉS (is) "magyar találmány", már a 19. században KITALÁLTA az építő. Nem csoda,- ha a képviselők szeretnek bejárni melegedni vagy hűsülni! Munkát nem kell végezni. Ez régen fáradtságos volt, ugyanis szavazáskor addig kellett a kezüket feltartani, amíg meg nem számolták Őket. Ma mindezt egy gombnyomással elintézik.Még gondolkozni se kell (legtöbbjüknek nincs is mivel) mert egy "kiabáló ember" megmondja, melyik gombot kell nyomni! Ezt még az "ovisok" is meg tudják csinálni.

 

A végén azt is megtudtuk, hogy régen is loptak a képviselők!

Igaz, akkor csak szivart, de a maiak sokat fejlesztették a technikát:

Ezért van minden "rögzítve"- nehogy ellopják. Még a szivartartó is!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.11.20. 12:23 4 komment

Címkék: politika humor

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr38779301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tassi 2008.11.20. 20:27:01

Hihihihi :( uri huncutság.
Tudod én is jártam az Ország házába.
Éppen üléseztek az urak.
Az ülésteremben az országgyülés elnöke mint levezető elnök és a két jegyző ült a pulpituson,a padsorokban éppen három képviselő múlatta az időt.
De ennek az árát is mi fizetjük.

mimi57 2008.11.20. 20:41:07

Nagyon jó ! Gratulálok.Megint sok mindennel lettem gazdagabb!

furdos 2008.11.21. 01:48:56

Ha már ott voltál az országházban, egy gyors puccsal el is foglalhattad volna.
Már rég előrébb tartanánk.

Kozákné Cirbik Katalin · http://engedjbe 2008.11.21. 09:15:45

hihihihi nagyon jó, valóban miért is nem foglaltad el?
Tényleg elöbbre tarthatnánk.
süti beállítások módosítása