2010.évi ... tv .

A Nemzeti Együttm űködés Rendszerét Megtestesítő Személy

iránt érzett szeretet, hűség  és  hála kifejezéséről

 

Az Országgyűlés hazánk haladó hagyományait követve, eltelve a Szavazófülkékben Lezajlott Forradalom Eredményeként Létrejött Nemzeti

Együttműködés Rendszere által rá rótt felelősség tudatával, el őkészítvén az Alkotmányozó Nemzetgy űléssé való átalakulását, élve a korábban soha nem látott mértékű, szinte egyhangú választói felhatalmazással, a Nemzeti Együttműködést Rendszerét megálmodó, azt megteremtő, majd a nemzet alkotmányos tudatába bevéső Személy iránt az ország minden polgára által érzett gyermeki szeretet,

h űség és hála kifejezésére alábbi törvényt alkotja:

 

1. §

Értelmező rendelkezések :

 

A Szavazófülkékben Lezajlott Forradalom Eredményeként Létrejött Nemzeti Együttm űködés Rendszere (a továbbiakban : SZALEFORELÉNER) : a 2010. év április hónapjában az egységbeforrt magyar nép akaratából létrejött új politikai, gazdasági, társadalmi rendszer. A Nemzeti Együttműködést Megtestesítő Személy (a továbbiakban : NEMESZ) : Orbán Viktor, a SZALEFORELÉNER megalapítását követően hivatalba lépett miniszterelnök .

 

2. §

 

(1) Az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság, az Állami Számvevőszék, a Magyar Nemzeti Bank, a helyi és kisebbségi önkormányzatok, az Országgy űlési Biztosok, a központi államigazgatási szervek és azok területi, helyi szervei, a köz- és fels őoktatási intézmények, valamint a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai

szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt : szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben, a szerv vezetője által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelel ő jól látható helyen ki kell helyezni a NEMESZ (Orbán Viktor) portréját és életútjának tövid összefoglalását .

(2) A portrét és az életutat színes formátumban, méltó minőségben nyomtatva, legalább 50x70 cm méretű, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni .

(3) Ha az épület sajátosságai azt nem zárják ki, a portrét (életutat) megfelelő módon meg kell világítani .

 (4)  A szerv vezetője köteles gondoskodni a portré (életút) és a képkeret tisztán tartásáról,szükség esetén cseréjéről, valamint a megvilágításra szolgáló elektromos berendezés rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban tartásáról .

 

 

3.§

A Magyar Köztársaság Országgy űlése a NEMESZ (Orbán Viktor) születésnapját, május 31-ét ünnep- és munkaszüneti nappá nyilvánítja .

 

1.   §

 

Az 1978. évi IV. törvény a büntető törvénykönyvről az alábbi, 139/B . paragrafussal egészül ki : 139/B.§ Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a külön törvényben meghatározott Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy (Orbán Viktor) kötelezően kihelyezett portréját (életútját)

erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, eltávolítsa, vagy annak megismerhetőségét egyéb módon akadályozza, b űntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

1.   §

 

Felhatalmazást kap a kormány, hogy a portré (életút)

a) kihelyezésének megtörténtét és szabályszerűségét ellenőrző szervezetet rendeletben jelölje ki, és megállapítsa ez ellenőrzés részletszabályait;

b) rendeletben szabálysértéssé nyilvánítsa a 2 . § ban meghatározott kötelezettség megsértését .

c)a NEMESZ (Orbán Viktor) kifüggesztendő életútjának tartalmát, és a portré min őségét rendeletben állapítsa meg ;

 

6.§

 

Ez a törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba . INDOKOLÁS

A Nemzeti Együttm űködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről A Nemzeti Együttműködésről szóló 1/2010 . (VI . 16.) OGY politikai nyilatkozat szerint „a magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.

Az Országgy űlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja. Az Országgy űlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.”

A Nemzeti Együttm űködésről szóló 1/2010. (VI . 16 .) OGY politikai nyilatkozat egyes középületekben való kihelyezéséről szóló, 1140/2010 . (VII . 2.) Korm. határozat szerint a politikai nyilatkozatot a középületekben ki kell függeszteni .

Előterjesztők úgy gondolják, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításában Orbán Viktonak elévülhetetlen érdemei vannak, így méltatlan, ha csak a politikai nyilatkozat kötelező kifüggesztéséről rendelkezik a jogalkotó .

Azt javasolják, hogy illő és üdvös módon Orbán Viktor fényképét és tömör életútját is el kelljen helyezni valamennyi középületben annak érdekében, hogy a magyar nemzet tagjai szeretetüket, h űségüket és hálájukat megfelelően fejezhessék ki .

 

Részletes indoklás  Az 1 .§-hoz

 

Mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszerének mibenlétéről a társadalom széles rétegei csak nehezen tudnak pontos képet alkotni, ezért a normakövetés feltételeinek megteremtéséhez szükséges, hogy az új rend egységes és általános elnevezést és pontos megjelölést kapjon . Az 1989. óta eltelt id őszakban a Köztársaság élén jöttek-mentek a miniszterelnökök, most azonban végre lehetőség van arra, hogy az ország tartósan ugyanannak a személynek az irányítása alatt

maradhasson, akár évtizedekre is, így indokolatlan lenne ezt a vezet őt csupán a miniszterelnöki címmel illetni .

 

A 2.§-hoz

 

Tekintettel arra, hogy a Javaslat szándéka kiterjed a NEMESZ (Orbán Viktor) portréjának büntetőjogi védelmére, valamint a kihelyezés elmulasztásának szankcionálására, az állampolgároktól elvárt magatartás részletes szabályait indokolt a jelen Javaslatba foglalni . A kihelyezési kötelezettek pontos körének megjelölése, valamint a technikai feltételek garantáltatása biztosítja az egységes jogalkalmazói gyakorlat kialakulását,valamint a jogkövető magatartás elterjedését.

 

A 3.§-hoz

 

Ünneppé,munkaszüneti nappá nyilvánítás a tisztelet kifejezésének elengedhetetlen eleme,mely az európai nagy uralkodóházak gyakorlatától eltér ugyan, de egységes uniós gyakorlat hiányában a téma tagállami hatáskörben szabályozható .

 

A 4. §-hoz

 

A NEMESZ (Orbán Viktor) portréja (életútja)elleni támadás a SZALEFORELÉNER elleni támadással egyenértékű, így veszélyezteti alkotmányos berendezkedésünket . Ez indokolja a bűncselekménnyé nyilvánítás tényét .

 

Budapest, 2010. július 5 .

 

ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

Dr. Schmitt Pá l

Az Országgyűlés elnöke részére

Helyben

 

Tisztelt Elnök Úr !

 

Az Országgyűlés Házszabályáról szóló 46/1994 (IX . 30.) OGY Határozat 85 .* (2) bekezdése alapján A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet , hűség és hála kifejezéséről szóló törvényjavaslatot kívánjuk benyújtani .

 

Budapest, 2010. július 5 .

 

Dr. Oláh Lajos            Mandur  László                         Baracskai József                                            Gyurcsány  Ferenc   Dr. Vadai  Ágnes                       Tukács  István

Varjú  László              Dr. Molnár Csaba                      Dr. Kolber István                                             

Ficsor  Ádám             Vitányi Iván                               Dr. Nemény András                                         

                 Mesterházi  Attila                                     Lendvai  Ildikó

 

Megjegyzés:  A  két  utolsó  személy  csak  a  törvényjavaslat  benyujtásakor  csatlakozott.

A  „kidolgozásban”  az  5let  Gyurcsáníé-  a  MEGFORMÁLÁS  Molnár  Csabáé  volt.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2010.07.12. 10:13 1 komment

Címkék: politika humor elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr632145930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.07.13. 22:23:28

Orbán Viktor kultusz
2010.07.13. 21:46 IGe

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások.

vilagnezet.blog.hu/2010/07/13/orban_viktor_kultusz
süti beállítások módosítása