Felcsút forradalma

 

Bartus László     2010. október 12.       Amerikai Magyar Népszava

 

Lezajlottak az önkormányzati választások, most jó polgármesternek lenni. Nem kell sokat gondolkodni, felülröl majd megmondanak mindent. Az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt bármikor elfogadta volna ezt a felállást, hogy abszolút hatalommal bír, és a jelentéktelen ellenzék törpefrakciókban asszisztál a szocializmus építéséhez. Formailag még többpártrendszer van, valójában beállt az egypártrendszer, az ellenzék egy lépésre áll attól, hogy a Hazafias Népfrontba tömörüljön a Fidesz irányítása alatt. Magyarország újra pártállami rendszerben él és dolgozik, ér el sikereket munkában, tanulásban és a sportban. Föleg ez utóbbiban.,Mindenki megnyugodott, ezt már ismeri, ezt szokta meg negyven éven át..Magyarország demokratikus választásokon visszaszavazta a pártállamot, és ahogy az államosítás kísértete bejárta az országot, talán a szocializmust is.

 

Hacsak nem a vagyon átcsoportosításáról van szó egy átmeneti államosítással, ahol a rossz oligarcha kezekböl, jó nemzeti magánkezekbe kerül a valamire érdemes vagyon. Simicska Lajos szelleme lengi be a Kárpát-medencét. Hogy a szavazásra jogosult lakosságnak csak kevesebb, mint a fele szavazott, egyrészt azt jelenti, hogy a másik felének nem volt kire szavazni, másrészt azt, hogy a Fidesz elsöprö gyözelme mögött a lakosság fele sem áll.

 

Nem igaz tehát, amit Orbán Viktor állít,hogy az ország egységes, mindenki egy emberként áll mögötte és a rendíthetetlen nemzeti együttmüködés rendszere mögött. E rendszernek elsö dolga volt megszüntetni minden együttmüködési kényszert.Nem kell egyeztetni, kompromisszumokat kötni, megegyezni senkivel. Ez egy olyan együttmüködési rendszer, ahol nem kell együttmüködni, csak a központból érkezö parancsokat végrehajtani.

 

Az együttmüködés: Végrehajtod a parancsot. Ez is olyan, mint a szocialista demokrácia volt. A jövöre nézve a kérdés az, marad-e valami a demokrácia kereteiböl, mire lesz egy ellenzéki párt, amire érdemes lesz az ország másik felének szavazni.A forradalom vezetöje simán elintézte ezt azzal, hogy aki nem ment el szavazni, az is rájuk szavazott, mert nem szavazott másra.Talán még kacsintott is hamiskásan, mint Kádár János. A ráolvasás segít, épül a hazugság rendszere.Van azonban egy apró mozzanat, amire nem figyel eléggé a forradalmár többség.Felcsút és Alcsútdoboz, a két falu, ahol Orbán Viktor felnött, ahol öt mindenkinél jobban ismerik, a Fidesz ellen, Orbán ellen szavazott.

 

Az a falu, ahova Orbán százmilliókat vitt, és amely igazán hálás lehetne neki.De valamiért az Orbánt ismerök mégsem rá szavaztak, hanem direkt ellene. Senki nem lehet próféta a saját hazájában, de itt most nem is prófétát választottak, hanem polgármestert.

 

A Fidesz Felcsúton nem kellett. Azt mondták ki a választáson, hogy nem szeretik Orbánt. Vajon miért? Valami oka csak van. Ha van forradalom a szavazófülkékben, akkor ez az volt. Felcsút dicsöséges forradalma, lázadása Orbán ellen. Ma Felcsút a hös.

Érdekes négy év elé néz a falu. Nem irigylem az ellen-polgármestert.

Szerző: Szilárd bácsi  2010.11.11. 09:24 Szólj hozzá!

Címkék: politika humor elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr832441125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása