MÁR MEGINT A JAVUNKAT AKARJÁK!

Greinbain blogja

 

Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte, hogy az embereket meg kell győzni: Mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről.A miniszterelnök a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett párizsi ünnepségről üzent a hazai választóknak.

 

Ide nekem mindent! — cinizmus a köbön 

Összeült az OECD értekezlete. Arról, hogy mit tanácskoztak, nem is kell itt kitérni, számos hírügynökség tette közzé a tárgyalás témáit.

Amit azonban Orbán Viktor elmondott ezen a tanácskozáson, az felettébb furcsa. Gondolom én – és minden, szerintem normális ember –, néhány kijelentése ráfagyaszthatta a protokoll mosolyt a résztvevők arcára.

 

Mert mi is hangzott el? Érdemes idézni: Párizs, Budapest 

Orbán Viktor Magyarország újjászervezéseként értékelte: az embereket meg kell győzni, mondjanak le egyhavi nyugdíjukról, fizetésükről. … A miniszterelnök a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett párizsi ünnepségen ismét külföldről üzent a hazai választóknak.“Erős politikai vezetés nélkül nem lehet újjászervezni az országot”. (Amerikai Népszava)

Ide kívánkozik egy érdekes megjegyzés: az MTI 2011. 05. 27-i hírére hivatkozik az idézett forrás. Ma, május 31-én, hiába kerestem az MTI-n a hivatkozott hírt. A keresőmotor nem mutatott találatot sem az „OECD”, sem az „OECD 50 éves évfordulója” szavakra. Vegyük a fáradságot és elemezzük egy kicsit az elhangzottakat.

Már korábbi bejegyzéseimben is méltattam a kormányt, különösen azt a tulajdonságát, hogy abszolút gátlástalan és amorális. Írtam arról is, hogy nincsenek tekintettel senkire és semmire, ha arról legyen szó, hogy agyament ötleteiket megvalósítsák. Arról biztosítottam a nyugdíjasokat, hogy ne csodálkozzanak akkor, ha eddigi járandóságaikat megkurtítják valamilyen módon. Sokan ezt a jóslatot elmebetegnek nevezték.

Nos, tessék A valóság sokszor a legrémesebb álmot is felülírja. Ami várható is, hiszen mernek nagyot álmodni. Az OECD- tagállamok vezetőit kioktatja arról, hogy miként kezeljék Európát, mi az a válság, miként kell abból kilábalni. Mindezt mondja egy tízmilliós ország miniszterelnöke, akinek országa ezer szállal kötődik – és függ – az európai gazdasághoz.

Magyarország bármekkora erőfeszítést is tesz, ha az európai gazdaság nem élénkül, akkor bizony stagnál a hazai is, hiszen felvevő piacaink és a munkát biztosító magyar „bedolgozó” kis és középvállalkozások csak akkor teljesíthetnek, ha azt Európa igényli.

Úgy látszik Orbán Viktor nincs tisztában a saját és az ország helyzetével. Most nagyképűen azt jelenti ki, hogy biza rábeszéli társadalmát arra, hogy adja néki egyhavi jövedelmét. Az elképzelés egyébként briliáns. Képzeljük csak el, hogy valóban jelentős mértékben csökkenthető lenne a magyar államadósság. Csak egyetlen dologgal nem számol: magával a társadalommal. Bármennyire is azt nyilatkozza! „Erős politikai vezetés nélkül nem lehet átszervezni az országot”, valamiről elfeledkezik. 

 

Nincs ilyen erős! Hiába a kétharmados parlamenti képviselet, az ország többsége már nem áll a még magát népszerűnek tekintő miniszterelnök mögött. Támogatottsága rohamosan csökken. Saját frakciója is támadja eszement ötletei,például az önkormányzatiság felszámolása miatt. Egyre többször ütközik a nyilvános és tömeges elutasítás és tiltakozás falába.

Térjünk vissza a most felvetett ötletéhez. Hogyan kívánja rávenni az országot, hogy egyhavi jövedelmét ajánlja fel? Átlagot számol, vagy mindenkire egyformán kiveti? A nyugdíjasok nem kapják meg havi járandóságukat? A magánszektornak megtiltja a bérek kifizetését?
Milyen jogon, hogyan képzeli el ennek megvalósítását?

Netán arra gondol, hogy utasítja a nyugdíj igazgatóságokat, ne utaljanak egy adott hónapban? Netán arra utasítja az államigazgatás intézményeit, hogy ne folyósítsák a béreket? Netalán arra gondol, hogy kis rózsaszín csekkekkel a zemberek – mint méla birkák – sorolnak majd az éppen legközelebbi postához, és Orbán Viktor nevét zsolozsmázva, önként és dalolva fizetik be a pénzüket a miniszterelnöknek?

Komolyan és felelősen gondolkodó ember ilyet nem hihet,

és nem is képzelhet el.

Most már csak egyetlen kérdésem van:
Ki az őrült ebben a játékban? 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.06.01. 13:00 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr692948459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása