Orbánnak mennie kell! - De mi lesz az után? - Gyurcsánynak jönnie kell!

  •  

    A két felszólító mondat között legalább három óra telt el. Az elsőt Gyurcsány Ferenc mondta nem kevésszer, a másodikat egy fiatal hozzászóló a felszólalók utolsó tagjaként megfogalmazva a Syma csarnokban összegyült tagság véleményét: Orbán után Gyurcsánynak kell jönni! Hogy milyen minőségben, az mindegy, hogy nem egyedül, az bizos. Egyre több az Ember, akinek elege van az Orbán rezsim országromboló tevékenységéből és kinyílt a bicska a zsebében. Még nem használja, de már feni. És hogy megtalálja a módját, hol tehet legtöbbet az ország sorsának jobbrafordítása terén, egyre többen csatlakoznak a DK-hoz, „aki” lassan, lábra áll, tábort épít, létszámával tekintélyt vív ki magának a politika színpadán. Ellentétben a Fidesszel, nem a politika szemétdombjáról tölti fel sorait: Erre bizonyíték a névsor, akik az első mondattól az utolsóig bezárólag hozzátették gondolataikat ahhoz, mit gondolnak új pártjuk jelenéről és jövőjéről. A csecsemő születése pillanatában nagy súlyt jelentett az ébredő baloldalon, három hónapos korára „lábra állt”, megtette első lépéseit a sikeres szereplés felé. A tagság létszámát bármelyik kis párt irigyelhetné, az aktívitást pedig az mutatja: 80 %-ban le van fedva az ország a DK helyi szervezeteit tekintve. Budapesten ez az arány 100 %! De a vidék is ébred már..

 

Kis klubunk is nagy létszámmal volt jelen, bizonyítva azt, hogy tenni akarunk a jövő Magyar Köztársaságáért, nem teccik az Orbán-rendszer, vissza szeretnénk szerezni demokratikus jogainkat, amit Orbánák kisajátítottak a „magukfajtáknak”. Alábbi észrevételeimet és gondolataimat a klubba tett szavazáshoz fűztem, amit némi átalakítással itt is közreadok a további munka zavartalan végrehajtása érdekében. Mert munka az lesz, csak győzzük energiával. De ha be akarjuk tartani a címben szereplő óhajainkat, tenni is kell érte.

     

    Kedves Klubtagság! Volt egy szavazás, amiből két dolgot tudhattunk meg:

  • Ki milyen minőségben tagja klubunknak és ki tud eljönni a Kongresszusra, hogy az együttlétet meg tudjuk szervezni. Az egyik kérdés idejétmúlt, a másik időszerű. Ezért a kérdést fenntartjuk mindaddig, amíg a Tagság "színt nem vall" a tekinteben, miért is van itt a klubban? Ha sikerül a kérdést módosítanom, megteszem, ha nem, megkérem azon segítőim egyikét, aki el tudja végezni a szakértelmet ígénylő munkát és nem veszi utasításnak, hogy szerkessze át. (A módosítás megtörtént) Szeretnénk tudni, /erről szigoruan titkos dokumentumot fogunk készíten "belső használatra",/ kitől mit várhatunk a jövőben. Munka van dögivel, kérdés, ki mit tud felvállalni.

  •  

  • Megköszönöm mindazoknak, akik jelenlétükkel kifejezték azt a közös igényt, hogy ORBÁNNAK MENNIE KELL! Meg azt a titkos, vagy kevésbé titkos óhajunkat, amit egyik fiatal társunk így foglalt össze röviden: GYURCSÁNYNAK JÖNNIE KELL! Jön is. Azaz "megy" a Nép közé, oda, ahol szívesen várják. De elmegy oda is, ahol nem annyira, és próbálja elmagyarázni a ma még homályban tévelygőknek, MIÉRT KELL ORBÁNNAK MENNIE?

  •  

  • Amit a NÉP érthetőbben is kifejezett az utcán! TAKAROGGY! Megköszönöm azon klubtársaim fáradozását, akik helyet biztosítottak a későnjövőknek, hogy együtt örülhessünk ennek a felemelő élménynek: Az újszülött csecsemő, a DK megtette első bizonytalan, de céltudatos lépését Európa felé!

  •  

  • Sajnálom, hogy hívásom ellenére néhányan nem tartották érdemesnek megyismerni "tagtársaikat", nem jöttek oda a számukra fenntartott 20 helyre, hacsak annyira is, hogy megmutassák magukat: Itt vagyok én is! Ez alól mindig vannak "kivételek," akik egy helyi közösség tagjaként voltak ott, de eljöttek köszönteni klubtársaikat, hogy örülhessünk egymásnak és annak az eredménynek, amiből mi is kivettünk legalább egy pici szeletet: Annyit, amennyi erőnkből tellett.

     

    Jó volt együtt lenni a sok Emberrel, akik egy célért, mondhatni egy Emerért vállaták fel azt a nem kis munkát, ami egy pártszervezéssel együtt jár! Jó volt hallani, hogy a megfeszített munka meghozta "gyümölcsét". Jó volt tudni, hogy három hónap alatt elértük amit egyetlen újonnan szerveződő párt nem ért el : Ott vagyunk a küszöbön! Jó volt látni az új tagokat,akiknek Orbán garázdaságai következtében kinyílt a bicska a zsebükben, felálltak a karosszékből és "hipp-hopp" itt találták magukat Köztünk..

  •  

  • Ez az a Párt, ahol úgy érzi Eörsi Mátyás, hogy hazatalált. (és a többiek is) Öröm volt hallani, hogy Budapest minden kerületében van alapszervezete a DK-nak! Ugyanez elmondható a nagy és kisvárosokról is. Azt már kevésbé, hogy a vidék, leginkább a kis falvak még csak most kezdenek megfordulni a "másik oldalukra". Habár Viktor szerint Mi mezőgazdasági naagyhatalom lehetnénk, ha a "paraszt" is akarná. Kedves PPP tagok! Segítsetek Neki, ne érezze magát olyan egyedül. Vagy ébredjetek fel és mondjátok: nem kérünk a XXI. századi rabszolgaságból. Innen csak egy felismerésre van szükség, hogy a vidék csatlakozzon ahhoz az össznépi igényhez, amit két szóban ki lehet fejezni.. "OR - BÁN TAKA - ROGGGGY!!!" Ha nem kotródsz magadtól, megérted, ha vasvillával, kapával, kaszával fogunk elkergetni, azzal az esközzel, amit Te akarsz a kezünkbe adni, de amit ÉHEN nem bírunk kézbevenni!”

     

    A fentieket még Pesten írtam, ezt a részt itthon tettem hozzá: Miért szerkesztettem át a kérdéseket? Hogy megtudjuk egymásról, ki miért van itt. Több oka van: Ha menni kell, jó tudni, kire miben számíthatunk. Remélem,megértitek. Kérek minden tagtársat, sorolja be magát. Ebből tudhatjuk meg, hogy ki milyen tevékenységre kérhető. Előre is köszönöm a megértésetek. A kérdés átszerkesztése közben az eddigi szavazatok elvesztek, a hozzászólások megmaradtak. Szeretném, ha ezt a kérést mindenki a további eredményes működés feltételének venné.

 

Mit jelentett számunkra a Kongresszus?

Erőt, hogy van kiben bíznunk.

Célt, hogy van miért tennünk.

Hitet, hogy lesz még ünnep a Mi utcánkban.

Reményt, hogy mindezeket meg tudjuk valósítani.

 

Ez csak az első lépés volt. Az út a célig hosszú és rögös, de nem szabad elvéteni az irányt, mert akkor sose jutunk el Európába. Orbán nem Európába tart.

Oda a DK által mutatott irányba kell elindulnunk.

Ha bízunk magunkban és vezetőinkben, el is érünk oda. 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.01.29. 14:58 Szólj hozzá!

Címkék: blogok orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr23968232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása