Egy hétkönapi vitaest eredményei és buktatói - tanulságokkal

 

Kedves Barátaim Klubtársak!

 

Egy hosszú, kritikus időszak után vagyunk. Sikerült megoldanunk és az élet megy tovább a megszokott menetrend szerint. Azonban annyi idő nem volt, hogy alaposan felkészülhessen mindenki az dőszerű témák és feladatok ki és megbeszéléséhez. Volt egy téma, amit Sebaj tett az asztalra,de amire nem volt elegendő időnk felkészülni. A tegnapi nam „kisérleti jellegű” volt. Úgy folyt le a vita, hogy sem a topikgazda nem volt jelen a vitán, sem a BÉK-ben levő Adminjaink nem kaptak elég időt a felkészülésre, és a „szervezés” sem volt megoldva. Az ok egyszerű: Nem volt rá idő. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nevet azért, mert sok értékes és figyelemreméltó hozzászólás és javaslat született. Sír azért, mert a választott módszer nem vált be. A többit megtudjátok, ha elolvassátok a hozzászólásokból összeállított tartalmi kivonatot, ami nem szó szerinti idézete a hozzászólásoknak, hanem rövidített, lényeges részeit tartalmazza. Aki bővebben akarja megtudni a vita lefolyását, az tekintse meg ITT és OTT. A könnyebb érthetőségért: A vita a DKTK-ba lett SZERVEZVE, mégis a BÉK-ben kötött ki a vitázó társaság, ami egyben kritikája is a kétablakos módszernek..

 

Leonora Szilagyi Nagyon jo temak! A sok pont lehetoseg arra, hogy osszekuszalodnak a dolgok, elbeszeljunk egymas mellett. javaslom a fidesz modszer elemzese, es mivel lehet felebreszteni az emberek erdeklodeset.

Szilárd Várszegi ‎ha nem tévedek, ígértél egy dokumentumot./Etikai kódex/. Lesz belőle "walamy"?

Leonora ha igeretet teszel, hogy van akik vallaljak a vegrehajtasat. Felelslegesen nem szivesen dolgozom.

Szilárd Hogy mindenki, ma Magyarországob feltételezni dőreség. Hogy néhányan,lehetséges, kedves Nóri. Ha úgy véled, fölösleges, ne fáraszd magad. Van néhány tonna szemétrevaló irománya ennek az országnak.. elég, ha csak a Fidesz mulasztásos alkotmánysértő dokumentumaira és az ALAPTÖRVÉNYRE gondolok.

Judit PéterváryLegfontosabb feladat a DK céljainak megismertetése. Felejtsék el a Gyurcsányozást, arra figyeljenek, mit képvisel, melyek a céljai,hogy akarja elérni. Ebben szívesen vállalok szerepet, ha igénylitek.

 

Ajánlom figyelmünkbe Judit Péterváry vállalását. És ha ígény van rá, Leonóra Szilágyi Etikai kódexét.. He semmi már pozitívuma nem lett volna, már ez is megérte...

 

Andrea Mina Este nem tudok jelen lenni, DK taggyűlésünk lesz. A mi kerületünkben a megosztottság nem igazán látszik, a polgármester Ughy Attila nem lelkesedik feltűnően az Orbán-féle kommunikáció áldásaiért.
A családban nagy a megosztottság, az összejöveteleken a politika tabu. Nagybátyám nagymagyarországos falikerámiát aggatott a számítógépe fölé, nagynéném a KDNP jelöltjének nyúlta le a kopogtatócéduláinkat . Addig tette, amíg meg nem kértük, ne tegye, tehát sok vitázni valónk nem ilenne.
Saját felelősségemet az ország ügyei iránt a legteljesebb mértékben elismertem akkor, amikor 2010-ben elmentem szavazni, és tavaly okt. 22-én beléptem a Demokratikus Koalícióba.

Leonora Szilagyi Javaslom a temakhoz a kovetkezo blogot: 

 

http://progressziv.blog.hu/2012/03/27/majmok_legyunk_vagy_szabadok

 

De ez a blog is „megér egy misét”.

 

Judit Péterváry Volna egy javaslatom: A DK minden héten tart előadást a Népszinház utcában különböző témákról, a feladatokról. Ha valaki vállalja hogy résztvesz, iismerteti az ott elhangzottakat, meg lehet vitatni. Aki a DK tagja, részt vesz a helyi rendezvényeken, a megoldás lehetőségeit és az ott történteket ismerteti.

    Leonora Szilagyi Judit, ne terjunk el a mai naptol. Ez megint egy masik vonal. Hozza teszem ez egy eleg nagy ivu, elore mutato feladatunk, amit meg kell tenni.

SB Brigitta Azt látom és ez jó, hogy a programok/feladatok köre bővül :) rendszerbe szedjük és stábokat alakíthatunk ki ezek megoldására.

 

Nemkülönben ez az ötlet. Remélem, az ötletgazda foglalkozni fog ezzel a kiváló gondolattal.

 

Szilárd Várszegi Kedves klubtársak! A "bőség zavara" ne zavarjon: Nem mindenkinek teccik a PAP, a papné, vagy a lánya.Előfordul, hogy egyikse. Ha talál témát,ami ideillik, idehozhatja. Ha témaidegen írással bárki "offolja" a posztot, megkérem az adminokat, töröljék. Vannak emlékeink a Kapcsolatról!! "Walaky" ideteszi, vonult a gárda valahol.. (a témához semmi köze.) Az adminnak egy dolga van: TÖRLÉS. A témát el lehet téríteni, ha mindenfajta oda nem illő baromságot hagyunk berakni.

    Leonora Szilagyi Egyetertek, ez az egyik oldal, nem is temaktol tartok, orulok, ha minel tobb van. Ha sok a tema sokhoz szolunk, vegen felo, nem tudjuk, ki mihez szolt. A temak gyujtese azert is fontos es kell, mert akkor keddrol-keddre lesznek jo temaink, amibol valaszthatunk, aktualitasnak, erdeklodesnek megfeleloen.

Andrea Mina Igazuk van a németeknek! Itt meg a kutyák megették, ha valaki nem hajlandó nemzetezni. A Nol fórumán mondta egy MSZP szimpatizáns, kozmopolita dumát csócsálok, mert honrontó és atavisztikus eszmének neveztem a nacionalizmust. Ez az egyik dolog, amit mindannyiunknak meg kell értenünk: Orbán ezt az őrültséget használja piszkavasnak, amivel a népeket úgy forgatja a parázsba, ahogy csak tetszik Neki.

    Andrea Belák ‎Leonora Szilagyi, az általad betett blog nagyon tanulságos volt. Mi itt Magyarországon elértük a kísérletben szereplő majmok szellemi színvonalát. Az esztergomi eset ezt bizonyítja. Én is azt látom, hogy a bőség zavarával küzdünk. Azt javaslom, a témákat egy külön dokumentumban el kellene menteni, hétről hétre csak egy-két témát válasszunk ki belőle, és arról legyen aznap a vita. Tehát: Dokumentum-ok közé betenni!!!

 

Itt megállhatunk egy percre: Eddig tartottak az ELŐTETES hozzászólások.

Ekkor kezdődött el a vita valójában..

  •  

  • Szilárd Várszegi Kedves Klubtagok! Aaz előzetes latolgatás szerint a kérdések sokaságával állunk szemben. Ennyit megvitatni sokk! Úgy gondolom, válogassunk! Mivel Sebaj késni fog, Nekünk kell elkezdeni.SEBAJ! vágjunk a közepébe! Talán meg tudjuk beszélni, erre mindenki „harap"...
    4. Fidesz-módszer elemzése. (Akkori ellenzéki és mostani kormányzati szinten.) - Láttok-e változást? 
    Felelősségünk a ,,fülkeforradalom" kialakulásában, mit tehetünk a folyamatok visszafordítására.
    Struccpolitika - megoldás-e? Az első félórában erről beszéljünk. Ha beleveszünjk a "bőség zavarába", senki nem fogja kihámoszni, ki mihez szólt. Figyeljünk a Testvérklubra is.Segíta vita követésében: Időnként frissíts, különben nem látsz semmit.Kétablakos módszert javaslok. Így a BÉK-ben, ésa DKTK-ban is tudsz szólni.

Éva Németh Úgy vagyok a javaslattal, a kevesebb több lett volna. Nem értem a szerzök elképzelését, a DK területileg szervezett, miért akarunk KLUBUNKBAN DK szervezési, fejlesztési kérdésekkel foglalkozni?? A bel-és külpolitika a témák széles skákáját kinálja, ezzel kellene foglalkozni.

 

Meg kell említenem, hogy amíg kevesen voltunk, bírtuk a gyűrődést vénasszonnyal. Ha van mindkét Klubban legalább egy „vitavezető”- talán megússzuk probléma nélkül. De egyikben kiesett Sebaj, a másikban Sárkányka, akiknek hivatalos elfoglaltságuk okán nem állt módjukban részt venni. A „hosszú hsz-ok” amúgy is nehezítik azolvasást az írás mellett, ezért találtam ki a „közmondások bölcsességére” való hivatkozást. Tekintettel arra, hogy a Fészbuk amúgy is nehézkes, így hamarosan „elvesztettem a fonalat” (nem csak Én) és a vita egy ponton MEGÁLLT a DKTK-ban, csak a BÉK-ben folyt tovább. A Gyurcsány-riportotviszont sokan előtérbe helyezték-ami nem baj, de sokáig VÁRTUNK a folytatásra.

 

    Szilárd Várszegi Hosszú hsz-ok helyett mondjunk rövid közmondásokat!A fideszrre majdmindegyik ráillik. EGY BOLOND százat csinál. MENNYIT CSINÁL SZÁZ BOLOND? rengeteget..Nem pászol 100 %-ban az előzőhöz, egy oka van. Két ablakomba is beszállt egy "kismedár" és nem tudom, MELYIKBEN fogjam meg? AKI SOKAT MARKOL keveset fog!!

 

Janicsekné Györgyi Akik itt vagyunk, nem struccpolitikát folytatunk. A zemberek többsége viszont otthon morgolódik, nem hajlandó felemelni a fenekét még egy szavazás erejéig sem. Lásd Esztergom, Szentendre stb. Nem tudom mi kell még, hogy elérje az ingerküszöbüket.

Éva Németh A Fidesz mult és jelenlegi viselkedését aktuális téma keretében százszor elemeztükl.Külön, beszélni róla szerintem szócséplés.Ne felejtsétek el a Gyurcsány az Olgával beszél ma 8 ó-kor

    Leonora Szilagyi Ha a madarnal es mondasoknal tartunk, melegben es budosben meg senki sem halt meg.

  • Andrea Belák Hú, mindjárt három madár. Én inkább a vezérlúd mögé sorakoznék!

  • Szilárd Várszegi Szálljunk le a vezérlúdról! az egész csapat válogatott. Okos ember volt, aki válogatta! Nem úgy, mint a Fidesz-hívőket, akikből 12 éppen egy tucat, és annyit is ér: LÁZÁR SZERINT "szartse”...

  • Szilvia Bach Retorikát kell még populárisabbá kell tenni, és hathatós demonstrációkat!

Andrea Belák Az Mszp őrséget szervez a Károlyi-szoborhoz. Molnár Csaba lemondásra szólította Smidt Pált.

    Janicsekné Györgyi Érthető, rövid mantra kell,amit mindenki szajkózhatna, mint anno a gyurcsányozást.

Éva Német:Hát akkor sikeres vitát kivánok a sikertelen témához Szevasztok

 

Van igazság Éva kritikájában: ha van időnk (nekem is) jobban előkészíteni, nem esönk bele a „bőség zavarába” - és a GAZDA hiányát is megéreztük..

 

Szilárd Várszegi ‎Walaky említette a fideszt. Hazudnak reggel délben és este is. Aztán hogy ki ne derüljön, rákenik Gyurcsányra vagy Bajnaira. Ha LÓ NINCS a szamár is jó! Shiffer András papája..

    Szilvia Bach Félnek, jogosan.Azt fogják mondani a demonstrációra, hogy pár százan nyafognak Pali miatt, nem érdekes.Ezért cselekedni kell, nem üzengetni ide oda, még mindig jobbak retorikában, népbutításban....

  • Andrea Belák Érdekes! Aki 1992-ben kapta a diplomáját, a vélemény után kitörülheti vele a fenekét. Nem lehet beletörődni, hogy büntetlen maradjon a plágium! mi nem akarunk butítani, megtörtént. 2/3 arányban.

    Szilárd Várszegi Szerintem ez is megér egy misét!

    Szilvia Bach Nem én mondom, Ők fogják mondani. Tessék még egyszer elolvasni, amit írtam.

  • Szilárd Várszegi Ha unjuk a banánt, itt egy másik: 2. Meglátásotok szerint lakóhelyeteken látszódik-e politikai érdeklődés? Úgy értem, látják-e az emberek, milyen „lovat” választottak aki még SZAMÁRNAK SE JÓ? vagy aszongyák: "Anyám Én nem ilyen lovat akartam!"

  • Leonora Szilagyi A tapasztalatom. Megszervetem 2x Pestre menetelt demonstraciora, nem jonnek, nincs annyi plussz, hogy havonta jarjanak, itthon nem mernek, mert ismerik oket, es ilyen kornyezetben inkabb nem

  • Andrea Belák Értem, éppen azért kell sulykolni, IGENIS érdekes, és, hogy miért. éppen erről panaszkodott Tétényi Éva is. Akkora nagy az egzisztenciális félelem, hogy Rákosi Mátyás óta nem volt ilyen!

    Tóth Nelli Elkezdtem visszaolvasni, de máris elakadtam!A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ PLATFORM 2010. OKTÓBER 22-ÉN JÖTT LÉTRE! Tudom, mert ott voltam! Nem 2008-ban!!!

  • Margit Ádámosi A félelem óriási, féltik az egzisztenciájukat, féltik a megélhetésüket, áldozatot hozni nem kívánnak, csak olyanok, akiket már nem érint! A félelmet magunkban kellene útjára bocsátani! Nem látok lehetőséget, nem akarják látni a sok rémséget, homokba dugják a fejüket , nem mernek gondolkozni Napi beszélgetésekben tapasztalom a félelmet. Ritka, ha valaki reagál, hogy elmondom, micsoda törvénytelenségek vannak,hogy szórják el keservesen megkeresett pénzünk adóját! Félve kérdezik:Te így gondolod?Nem néznek utána dolgoknak, mindent elhisznek. Mélyen hallgatnak a meggyőződésükről, mert nagyobba félelem bennük!

  •  

    A szegénység és a félelem egymást erősító tényxezők. Akár egy is gátolja a napi politikai satározásokba való bekapcsolódást, de együtt a kettőt szinte lehetetlen észérvekkel meggyőzni, akinél mindkettő fennáll. Annál is inkább, mert az Egyház minden esztközzel támogatja az államot, és a kedvezményetett társadélmi réteg nem akar tudomást venni a szegények és kisebbségükbe belerokkanó emberek mindennapi gondjairól.

  •  

  • Szilárd Várszegi A szegénység fáj falun és mint városon. Aki látja, hogy élnek a magáramaradt öregek EGY nyugdíjból,megérti, miért nem lázadnak. Arra sincs erejük . A falvakban 80 % körül van a munkanélküliség. Mmégis tűrnek,mert nincs pénzük odamenni, megmutni? MIT GONDOLNAK. FÉLNEK, hogy mégrosszabb lesz! Erősíti a megrendelt közvéleménykutatások sokkoló ereje! Azt hiszik SOSE LESZ VÉGE! ezért tűrnek inkább és élnek 47000 Ftból inkább (meg 22-ből) minthogy ELINDULNÁNAK ÉHSÉGMENETBE...

    Tóth Nelli Szilárd! Igazad van, sokan éheznek, semmire sincs pénzük, de azért a TÖBBSÉG inkább csak lapít, mert nem szeretnének ugyanúgy járni, mint azok, akik már az éhhalál feklé tartanak!!!

  •  

    Leonora Szilagyi Egyetemi tanarom mondta, a vilaghalo guzsba kot, elmaganyosit, frusztraltta tesz.

  • Tóth Nelli Marhaság! /Bocs!/ Én a világhálóról ismerek ebből a csapatból mindenkit, akit ismerek!!! Anélkül azt sem tudnám, hogy a világon vagytok!!!

    Margit Ádámosi Kellene "gyógyszert" találnunk, hogy lehet tenni ellene. A félelem guzsba köt, gerjesztik az egész világon, főleg USA-ban, a terrorizmus, a betegségek, az éghajlati változások, stb. Ezek ellen kellene épeszű, gondosan felépített beszélgetés! És csak magunkkal kezdhetjük, megkopogtatva: mi mitől félünk????

  • Szilárd Várszegi Az érdektelenség okozta a legtöbb bajt meg az egy kalap alá vett dolgok. "Egyik kutya, másik eb"! (hogy ne csak a "madárról" beszéljünk.). A veszett kutyát nem lehet egy kalap alá venni a TÖBBIVEL. Ha mégis, MEGVÉSZ MIND

  • Margit Ádámosi A világhálón el lehet bújni. Írsz, válaszolnak,a személyed ismeretlen marad! személyesség, az érintés lenne a legfontosabb, hogy érezhesse a másik értem a gondját, devele vagyok, támogatom!!!!!!

  • Tóth Nelli  Igaz! Légyszi gyógyulj, szívesen látnálak valahol személyesen is!!. bocs, de megyek Ferit nézni!

 

Szerintem sokan mondtak jó dolgokat, voltunk ahhoz elegen, hogy tartalmas beszélgetés kerekedjen ki belőle. Kár, hogy a BÉK-ből alig voltak tagok, akik bekapcsolódtak a beszélgetésbe..Mégis több volt a pozitív eredménye, mint ami egy kis bosszúságot okozott.. a sok hasznosítható vélemény, és a végig kulturált hangnem. Serintem ez volt a legnagyobb nyeresége a tagságnak: ezeken a vitaesteken megtanulhatjuk gyakorolni a demokráciát, ha csak szóban is..

 

Szilárd Várszegi A Világhálón lehet így éa úgy kalandozni.ismerkedni csak úgy lehet, ha hosszú virtuális eszmecserék után személyesen is találkozunk.Ha ez nem következik be, mellényúlhatunk az ismeretség terén LAKVA ISMERNI MEG AZ EMBERT.  a vita NEMESÍT. De csak ha nem „nemtelen eszközökkel” vívják. az érvek ütköztetése előrevisz, kellő kompromisszumképesség esetében.Erre volt példa az elmult napokban NÁLUNK IS meg a naaagy-POLITIKÁBAN az a kegszomorúbb amikor a VITAPARTNEREK meg sem hallják a másik szavát, csak a maguk (vélt) igazát hajtják! Pedig az IGAZSÁGNAK olykor száz arca lehet...

 

Leonora Szilagyi ugy latom Gyurcsanyt nez mindenki :-)))

Szilárd Várszegi Jól látod. És az a véleményem, (amit Andrea Belák-nak priviben írtam:) "Kutya legyek, ha mégeccer ilyen baromságba belemegyek. Azt se tudom hol áll a fejem. Brigi meg röhög a markába.." Aki egy helyen"állt helyt" talán tudja követni. a kétablakos módszer csődöt mondott.. A témák sokasága is zavaró tényező. Tanulsága: „Aki sokat markol, keveset fog.” SOK ÉRTÉKES HOZZÁSZÓLÁS SZÜLETETT, amit akkor fogunk "értékelni és érteni" ha nyugodt körülmények között végigolvassuk..

 

    Margit Ádámosi Nem törekszünk, hogy spontán összejöjjünk, beszélgessünk. A klubrendezvényeken valaki OKOS szól, ugyan abban a keréknyomban dagonyázunk, helyette a spontaneitás megadná a beszélgetések alaphangját, ahol mindenki magát fegyelmezve kivárja a sorát, amíg szólhat. Ez elképzelhetetlen, mindenki egy kicsit frusztrált! Most is Gyurcsányt nézik - ami nem baj, de vissza lehet nézni!

    Ottilia Marton Nagyon jól beszélt GyF .Szerintem se legyen két ablak, mindig lemaradok...

  • Margit Ádámosi Másképen gondolkozom kedves Ottilia, megtanítottak arra, hogy számomra ne legyen: "én téged Sámuel, Bámuel" senki sem. Nos ezért nem nézem most Gyurcsányt, mert egyrész holnap is megtehetem, másrészt meg magamat edzem arra, hogy jó válaszokat tudjak adni a napi kihívásokra. Gyurcsány nagyszerű ember, de nincs nagyszerű csapata. Bámulják Őt és tapsolják, közben nagyon kevesen nevelik magukat határozott, belső elköteleződésre, tisztaságra, ahogyan ezt Ő magán elvégezte. Ezért tudott bocsánatot kérni , ezért nem fél, ezért van kisugárzása, de sohasem akarnám utánozni Őt semmiben sem!

  • Andrea Belák A személyes kontaktusok fontosak, de a világháló is sokat adott. Mi nem ismertük volna meg egymást anélkül, viszont már volt sok személyes találkozónk, és így barátok vagyunk. Az egy ablak nagyon üdvös lenne. Ez az ide-oda ugrabugra békáknak való.

    Szilárd Várszegi Brigi is kisérleti jelleggel tette fel, és sikerült belőlünk "kisérleti nyulat" csinálni.

  • Javaslom legközelebb EGY HELYEN GYŰLÜNK ÖSSZE!

    DrErika DrHermeczi Én később nézem meg Gyurcsányt! nem olvasom vissza most az összes hozzászólást, de tanácsot kérek tőletek.A mi falunkban kb.5 ember baloldali, 70 jobbik tag, kb 100 fideszes és a vallás miatt azt hiszi, hogy kdnp-s,a többieket nem érdekli a politika.Hogyan népszerűsítsem itt a baloldali értékeket?

  • Vera Tóthné nos én meghallgattam a miniszterünket

    Margit Ádámosi Ugyanazt mondod Andrea: a világháló személyes kontaktust nem képes helyettesíteni. Az elidegenedést szolgálja, ahogy az e-mail, a TV, stb. Nincsenek a családokban sem beszélgetések.Egy emeletes házban nem jönnek össze a lakók , jó szomszédok beszélgetni, mert mindenki valamit nézni akar a TV-ben.

  • Andrea Belák Nem idegenedtem el Tőled, Szilárdtól, Nelli-től. Viszont a házmesterrel csak beszélek néha, a közös képviselővel nem, mert marha nagy fideszes.Azért kell a netes ismerősöket személyesen megismerni.

    DrErika DrHermeczi Vénasszony! tudod kik a fideszesek a faluban? Orvos, Állatorvos, Gyógyszerész, pedagógusgárda, képviselőtestület, és mind a 6 élelmiszerüzletes, a falu összes prominense.Nem igaz, hogy rosszabbul élnek, ugyanolyan jól élnek, mint mindíg is a rendszerváltás óta!

    Andrea Belák Ebből van 100? Azért hátha van köztük olyan is, akivel kibaszott a rendszer?

    Szilárd Várszegi Kedves Erika még ha Dr-i címeddel sem jutsz semmire, mit szóljak Én? Hasonló cipőben járok. Vajdácskán párt sincs, semmilyen.. De igaza van vénasszonynak: Amit eddig Ferire alkalmaztak, azt kell Orbánnal szemben is! HÁBORÚBAN ÉLÜNK! szabadságharc van. KI ELLEN? Ellenünk! Akkor használjunk azonos fegyvereket! MINDENÉRT ORBÁN A HIBÁS! És ennek még van igazságtartalma is..

  • DrErika DrHermeczi Itt az őslakosok között mindenki katólikus,állandóan imádkoznak, és naponta 2 alkalommal járnak templomba! A Pappal ráadásul maradéktalanul meg vannak elégedve,bulikat szerveznek a templomban, a fiatalokat is bevonva, volt olyan kislány 2 éve, aki a hittan tudásáért olaszországi nyaralást nyert, ezeket nem lehet észérvekkel meggyőzni, de még beszélgetni is nagyon nehéz, hiszen ha problémáról beszélünk, rögtön jön a válasz: "Imádkozzunk, hogy jobbra forduljon a sorsunk!"

    Andrea Belák Imádkozz velük Orbán kitakarításáért. És eszedbe ne jusson a papot szídni! ‎

  • Ottilia Marton baloldali ehet gazdag is. A szegény vnem lehet igazából jobboldali, hacsak be nincs csapva.

    Margit Ádámosi Doktorkám.Igazad van, Nektek is kellene buli lehetőséget biztosítani. Azután elmondani a nagyon jó magyar közmondást: Segíts magadon, az Isten is megsegít! Tehát tenni kell valamit , valamiért!

  • Szilárd Várszegi az imádság Orbán ellen annyit ér, mint a halottnak a csók. Csak azt nem értem, hogy a papok elfelejtették, mit mondott orbán suhanc-korában! CSUHÁSOK TÉRDRE.!! Most meg istenítik.

  • Ottilia Marton Vigyázni kell a vallással. Energetizál-fel kell fogni, abban segít, amit el akar érni-önbizalmat ad-mégha az isten is megfogalmazásilag! Ez a tény hamisan lett fidesz kisajátítás- nem vallásellenesség.

  • Andrea Belák ‎Ez így nem igaz. Templomba járó keresztény vagyok, és kórustag. És itt vagyok közöttetek. Isten nem imádja Orbánt. Ebben egészen biztos lehetsz. ‎Szilárd nem az a lényeg, hogy Isten segítse őket Orbán ellen, de az igen, hogy rávegyék a "lassan gondolkodó"-kat, hogy Isten nem ellenség, Orbán igen, a kettőnek semmi köze egymáshoz, csak Orbán állítja be így.Aki még nem hallotta a Gyurcsány-riportot, http:

  •  

  • http://atv.hu/cikk/video-20120327_gyurcsany_ferenc

 

Aki eddig kitartott, meghallgathatta Gyurcsanyt Olgánál. Nagyon tanulságops volt. Végre megjött a topikgazda is, de mire bekapcsolódgatott volna, „végetvetettek a zenének és hazamentek a leámyok”. Én addigra már „kifujtam”.. Hiába, a nők szívósabbak..

  •  

  • SB Brigitta Elnézést a késésért! Minden kedden jövök, ma nem tudtam! De itt vagyok ha késve is.

    Ottilia Marton kicsit késő van! érdekes témákat érintettünk-Elkezdünk beszélgetni--és kezdtünk nyitni is!SZERINTEM nem a semmiről beszélgettünk--NEKEM HASZNOS VOLT!

    Leonora Szilagyi Ottilia felcsigaztal :-)

    DrErika DrHermeczi Szerintem mindenki elment aludni, én is elköszönök, jó éjszakát!

    Erzsebet Csako jó éjt Erika!

    Ottilia Marton most találtam: "SUNYI cum laude

    Narancs lelkű Pali bohóc, Nyakán van egy üres góc!
    Szeme előtt karika, Hiába járt suliba!

    Nincsen ész a fejébe, El mégy te a fenébe!
    Mert egy bohóc nagyratörő, Nem pedig egy rossz KÖNYVKÖTŐ!

    Jó barátja neki Viktor, Kinek festett néhány piktor!
    Védelmezi Paéikáját, Palikának doktoriját.

    Bár érthető a fejedelem, kell Palinknak segedelem.
    Nélküle Ő hogy sakkozna, hisz egy SÖTÉT PARASZT hiányozna.

    Narancsliget, banánhéj, ideje, hogy repüljél.
    Ezt érdemled Palikám, így jár aki PLAGIZÁL!"

     

  • Andrea Belák Benéztem a későnjövőkre. Sebaj,legközelebb jöttök korábban, akkor még jobb beszélgetés alakulhat ki, de a mai nap sem volt rossz. Megtanultam, hogy érzi magát a béka a kecskeméti halastóban!

 

Mindent egybevetve: a tegnapi vita megmutatta, hogy van igény a kulturált beszélgetésre, vannak éretlmes gondolataink, de érdemes megfelelő keretet szabni, amiben végig megmaradunk. És még egy: Néha (soxor) az EGY több, mint a KETTŐ

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.28. 13:19 3 komment

Címkék: politika gazdaság orbán gyurcsány barátság elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr514345676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stumbek 2012.03.29. 09:41:33

Számomra nem volt érdekes ez az anyag! A lényeg mellett nagyon sok a locsi-fecsi! Az eredmény??! Az összegzés??!
Talán csak az,hogy megyünk aludni,álmosak vagyunk.....Gitta

noviktorka 2012.03.29. 12:07:24

Hosszú volt, de tanulságos! TL

colambo 2012.03.29. 20:10:02

Végigolvastam! Kicsit hosszúra sikeredet, mégis megérte, mert találtam hasznos gondolatokat, problémafelvetéseket.
Azt jegyezném meg, hogy igaz, ki sokat akar, az keveset markol.
A meghirdetett időpontban igyekszem belépni és olvasom a hozzászólásokat, azonban csak alibiből nem szándékozom belekuktálkodni.
Többnyire van napi aktualitás és lépést szükséges tartani a változásokkal.
Időhiányában döntöttem úgy, hogy a csoportokban is kivételes, mikor posztot teszek fel, ugyanis rájöttem, hogy több embert tudok elérni az üzenőfalon megjelenéssel.
Sok sikert mindenkinek, további kellemes estét, nyugodalma jó éjt .....Pista
süti beállítások módosítása