Ráczkevy Eötvös Sándor dr. Körút

 

Megjöttünk. Szép kirándulás volt,elég sokbakerült, de végre vége a körutazásnak és pont ugyanott szálltunk ki a Nemzet Gyorsnaszádjáról, ahol 1998 augusztus 10-én felültünk rá. Akkor még nem tudtuk, hogy 14 évig tartó körútra váltottunk jegyet, és azt se gondoltuk, hogy a tatvégi pottyantós fülkében fingás helyett forradalmat robbantunk ki. De sebaj, a lényeg, hogy minden változatlan, és 14 év elteltével is ugyanazok mutyiznak, akik akkor is mutyiztak, amikor elindultunk.

A dátum azért emlékezetes, mert Rádi Antónia a Népszabadságban akkor tette fel először az utána tíz évig ismételgetett kérdést: kijafasz az a Kaya Ibrahim meg a Josip Tot? Most, utazásunk végén szintén a Népszabadság állt elő a kámingaúttal: Simicska Lajosé a Közgép.

Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mindjárt elmesélem.  

 

Egyszer volt, hol nem volt, a Teleki Blanka gimnáziumba járt három snájdig fiatalember, bizonyos Varga Tamás, Simicska Lajos, és Orbán Viktor. Ahogy teltek múltak az évek a fiúk felcseperedtek, pártot alapítottak. Utóbbit már akkor sem érdekelte a matek, - ez erősen meglátszik ma is - ezért a frissen gründolt pártocska gazdasági irányítását rábízta a számmisztikában erős, hatalom helyett pénzre éhes egykori osztálytársakra. Ezek a táltosok pontosan tudták, a politikához három dolog kell, pénz, pénz, meg egy kis pénz.

Simicska, 94': "Munkám tétje nem kevesebb: biztosítani a párt finanszírozását úgy, hogy a Fidesz ne függjön külső erőforrásoktól, pénzügyi csoportoktól. Mivel ezek a lobbik nem karitatív szervezetek, a Fidesznek a megalakulásától kezdve nem voltak külső támogatói. El akartuk kerülni tehát mind a belföldi, mind pedig a külföldi érdekcsoportok gyámkodását, viszont így saját forráshoz kellett jutnunk." 

Előbb bizniszeltek kicsit a székházakkal, majd nagyobb fába vágták a fejszét : cégeket alapítottak, ezeket csereberélték egymás között, mint egyszeri fideszes oligarchák az Infocentert, majd a százmilliós köztartozást felhalmozó 13 céget kézen közön elsütötték két mit sem sejtő baleknak. Legalábbis papíron. Az ügy kirobbanásának tízéves évfordulóján Juszt László végül elhozza Magyarországra Kaya Ibrahimot, aki belemondja a kamerába, hogy esett az eset, ki sáfárkodott itthon a papírjaival (Weisz József) a tudta nélkül.

Mire ezzel végeztek, a népakarat kormányzópárttá tette őket. Orbánból miniszterelnök, Simicskából APEH elnök, Vargából meg a III. Köztársaság máig legnagyobb áfacsalója lett. Szépen kidolgozott modellben dolgoztak:  
Varga cégmutyival és kamu építkezésekkel csalta az áfát, Simicska meg ezt APEH elnökként nem vette észre. A hivatal fizetett, mint a katonatiszt. Eredmény: 2 milliárd 570 millió elcsalt áfa, Varga menekül, a Polt Péter nevű fiatalember ügyészsége és Pintér rendőrsége meg nem kap heresérvet az igyekezettől, hogy megtalálják. Közben kirobban a Kaya Ibrahim botrány, amit 2001-ben lezárnak, mert "az adatok alapján nem állapítható meg, hogy bűncselekmény történt." Vargának pechje van, egy másik ügy miatt hazakerül Hollandiából és bíróság elé állítják. Ahol az ügyészség úgy dönt, hogy a Vargával együtt 23 vádlottas, 835 tételből álló bűnjeljegyzékes ügyben nem áll meg a bűnszervezetben elkövetés módja. Varga kap 3,5 évet és lehet hazamenni, nincs itt semmi látnivaló. Fura mi? Ez a hülye Cuslág meg piszmogott azzal a 72 millával és kapott egy hatost.

Sajátos fintora a sorsnak, a mostani szívást az Orbán büszkesége új alaptörvény egyik passzusa okozta. A színvallásra kényszerített és ezzel lebuktatott Simicska csak azért nem veri Szájer fejét ütemesen egy Ájpaddal a Brüsszel-Strasbourg vasútvonalon alaktalan hajas vérgombóccá, mert Handó Tünde bírósága elé nem szívesen állna utána. A titokembernek ki kellett jönni a fényre, az érdekkörnek meg fel kell pattanni a szopórollerre,  
az LMP máris nyomja a Lex-Közgépet átláthatóságot követelve, a Jobbik  a Barikádon gyűjti a Simicska-Nyerges oligarcha szféra cégeit takaros halomba, Gyurcsányék meg az Uniónál jelentik fel a Közgépet. Az inkognitó nem inkognitó többé, nincs több trükk és bújócska. 

 

Hiába lett uniós pénzek fölött rendelkező miniszter Németh Lászlóné,hiába amellé felügyelőnek bedugott állatorvos Nyerges fivér, a bilit falhoz vágta az alaptörvény, buli van, fröcsög a kula, mint az Aranyparton, és lehet magyarázkodni milyen pályázatokon jutott a Közgép azokhoz a fincsi, 200 milliárdos megbízásokhoz. Most kell nagyon figyelni kedves ellenzéki pártok és oknyomozók: ha beindulnak a régi feltételes reflexek a Közgép egy héten belül gazdát cserél.

A kérdés csak az, ki lesz a Kaya Ibrahim hozzá. 


 

Lábjegyzet: A fent említett fiatalemberek mára a sziciliai maffiát megszégyenítő módszerekkel nyúlják le az ország minden pénzét, de az is kevésnek bizonyul a mohóságuknak. Eredményeképpen sikerült a „hárommillió koldus országából” négymillió éhenkórász munkanélkülit csinálni, miközben a „klientúra” úgy él, mint Marci Hevesen, azaz az Orbán – maffia Felcsúton.
 

 


 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.05.31. 13:52 Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán humor elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr174557145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása