Karácsonyi üzenet

A Karácsony különleges helyet foglal el az életünkben: Egyesíti magában a béke és a szeretet ünnepét. 2012 Karácsonya ebből a szempontból jelentős állomás volt: Duplán megmutatta, ki az Ember és ki a gazember. A karácsonyi film-kínálatból három alkotást emelnék ki: Ben Húr, A szív hangjai, és A nyomorultak.

Mindhárom gyönyörű filmből árad a szeretet, de mindhárom szól arról, ami a jó és a gonosz harcáról szól. Még soha nem volt ennyire időszerű ezen filmek bemutatása, mint napjainkban, amikor még az sem volt eldöntött tény, hogy lesz – e béke a fenyőfák alatt?

Lett. Hála az ifjuság békés szándékának, akik nem akartak forradalmat, csak szabad életet egy szabad hazában. Amit az elmult időszak ellenzékben levő pártjai nem tudtak megoldani, az ifjuság képviselői megtették: szembeállították Orbán Viktort saját maga ifjuságával! Rá kellett ébrednie, hogy ezeknek a fiataloknak nincs vesztenivalójuk, de van bátorságuk kimondani azt, amit a felnőtt lakosság félelemből nem mert: „De hiszen a Király meztelen”!

Így lett a 10500-ból 54000-nél is több ingyenes férőhely az egyetemeken, és így lett a kormány bábjából pojáca egy hét alatt. Hogy Orbánból mi lett? Semmi más, mint ami volt előtte is: egy hazug disznó, akinek két igaz szava nem volt az elmult 10 évben ellenzékben és kormányon egyaránt.

A Karácsony a béke és a szeretet ünnepe lett 2012-ben is éppúgy, mint máskor. De ez a jövő nemzedékének bölcs döntésének köszönhető. Volt bátorságuk nemet mondani a hatalomnak és kitartani eredeti álláspontjaik mellett. Nem kérnek a röghözkötésből és nem hisznek a hazug igéreteknek. Tudják, hogy a semmiből nem lehet „osztani”. Tudják, hogy a kiszámítható jövő tandíjjal többet ér, mint a félelemből beígért hazug ingyenes oktatás.

Januárban újrakezdik”. Ebben a társadalom széles rétegei érdekeltek. Hiszen ha a kormány ad a fiataloknak, el kell vennie valahonnan. De honnan? Amikor már mindenkitől mindent duplán vett el, csak a kedvezményezettektől soha semmit! Mert akkor be kéne vallania, hogy az egész koncepciójuk (ami nem is volt) megbukott, ezt pedig soha nem vallanák be. Az egykulcsos adó következménye a négymillió koldus országa. De még nincs vége: 02014 – ig lehet akár ötmillió is.

Az ország jövőjének kulcsa az ifjuság kezében van. Szemünk előtt nőtt fel egy hét alatt az erő, amitől a hatalom annyira fél, hogy mindent ígért. Feladatunk, hogy megvédjük Őket a hatalom bosszújától. Mert mi tudjuk, mire képesek, fiataljaink még nem. De a jövőt a Nagy Dávidok és társaik fogják élhetővé tenni a Nemzet számára, ha nem hagyjuk magukra Őket harcaikban. A java csak most kezdődik!

A történelem megismétli önmagát nagyon gyakran. Juda Ben Hur és Messala harcából Ben Hur került ki győztesen, de mire az eszme is diadalmaskodott, milliónyi áldozatot követelt. A Megváltót saját népe akaratából feszítették keresztre. De Zsan Balzsan és a felügyelő élete is örök tanulságul szolgál az utókor számára, hogy nem mind igaz, ami törvényes, és az igaz embernek is lehettek bűnei. De ha életével, tetteivel igazolja emberségét, azt a jövő értékelni fogja. Ami meg a szeretetet jelenti, szép példája volt a „Nagy Májk” életét feldolgozó film: hogyan lesz az elkallódott gyermekből egy szerető környezetben felnőve hazája neves polgára, Michael Owen.

A mai Magyarországon is megtalálható ez a kettősség: A jó és a rossz harca.

Hogy ki melyik szerepet játssza ebben, azt az olvasóra bízom. Tájékozódási pontnak beteszek két linket, amit ma látni lehet annak, akinek van szeme és füle meghallni, hogy panaszkodik a nép, ma még csendben. Ma még csak egy tányér meleg ételért állnak sorban. És holnap?

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=524054687612934&set=a.313290345356037.83152.313204845364587&type=1&theater

Két ember között elég ennyi különbség, hogy ez egyik gazemberré váljon.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=272238532893911&set=a.159211770863255.32573.145504578900641&type=1&theater

A Karácsony tartogat kellemes meglepetéseket is mindannyiunk számára. Ezért ez a szeretet ünnepe, és ettől lesz elviselhetőbb a világ. Reménykedünk, hogy az utánunk jövő nemzedéknek jobb lesz az élete.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2635934634040&set=a.1225161045582.26919.1725695475&type=1&theater&notif_t=close_friend_activity

Boldog Új Évet kívánok minden békeszerető embernel!

Szerző: Szilárd bácsi  2012.12.26. 11:44 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika család orbán gyurcsány hit elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr204982053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása