Két út van előttünk, melyiken indulunk?

Ez a „nap kérdése” ma. Az Országgyúlés szavaz /vagy nem/ az Alaptörvény sokadik módosításáról.. Hogy a módosításban foglaltak ellen a Világ értelmesebb része tiltakozik, az mit sem érdekli a Fideszt és Orbánt.

Nem vagyok jós, de ismerve a díszes társaságot, „csakazértis” beveszik az Alaptörvénybe mindazokat a törvényeket, amelyeket az AB elmeszelt és a Világ kifogásolt. Hogy megmutassák, milyen a magyar mentalitás, minket nem olyan fából faragtak, hogy Amerika vagy az Unió kifogásait figyelembe vesszük, nekünk a Szabadságharc eszméje akkor is szent, ha beledöglik az ország.

Különben is: Kipateroltuk az IMF - delegációt néhányszor és még csak meg sem dorgáltak minket. Hogy mit írnak rólunk a külföldi lapok? Kit érdekel? Van élet az EU-n kívül is! Már elkészült Azerbajdzsánban az Üzletház, ahol majd busás haszonnal fogunk kereskedni „baltás gyilkosok” eladásával. Meg a „nemzeti valuta” rubelre váltásával is naaagy haszonra fogunk szert tenni.. Hogy ez a haszon hol fog lecsapódni, Hát ott, ahol a többi! A „Simicska-Nyerges-Közgép-Mészáros Lőrinci” Gazdaságot fogja gazdagítani, amiből a fidesznyikek zsebeit dugig lehet tömni EU-s ellenőrzés nélkül..

De mit kap érte „cserébe” az ország?

  1. Megvonják a szavazati jogot az EU-ban. Ez annyi mintha kizártakvolna.

  2. Nem kapunk „juttatásokat” és nem pályázhatunk EU-s forrásokra.

  3. Az ország „becsületét” nem éri csorba: Azt már előbb „elqrták”..

  4. A négymillió koldusból rövidesen lesz ötmillió..

  5. Ráadásul elhagyja az országot a „jövő generációjának” számítók legalább fele, aminek következtáben összeomlik az állam-háztartás.

Ennyi múlik a mai napon: Megszavazza a „kétharmad” az Alaptörvény-módosítást vagy hallgat a józan eszére és intelmekre? Keletre indulunk szerencsét próbálni vagy Nyugatra, ahol kitaposott út vár, amin sokáig lehet járni akadályok nélkül,ha elfogadjuk az elveket, amiket a „Nagy Testvér” vall?

De mit tehet az ellenzék ebben a kiszolgáltatott helyzetben? Csak egyet: Minél előbb összefogni azokat az erőket, amelyek azon buzgólkodnak, hogy minél előbb, legkésöbb 2014-ben demokratukus választáson leváltsák ezt a dilettáns bandát, ami már eddig mérhetetlen károkat okozott az országnak.

Véleményem egy vitához fűztem klubunkban. Fölösleges dolgokról beszéltek, a helyett, hogy a várható helyzetben várható „munkáról” esett volna szó..

Kedves Klubtársak!

Megint sz@rkavarás folyik, érdemi munka helyett.. Pedig van dolgunk elég! Azon folyik a vita, van, vagy nincs helye egy "kiábrándult" volt DK-Tagnak klubunkban.. Minden félreértés elkerülése okán KIJELENTEM.. Van helye! Mindaddig, amíg egyetért az "alapgondolattal", hogy Orbán rendszerét

le kell váltani, és nem támadja a DK-t, benne Gyurcsány Ferencet..

Azt tudjuk, mi Feri véleménye az összefogásról, és benne a DK szerepéről: TÁMOGATUNK MINDENKIT, akiben benne van a lehetőség a győzelemre Orbánék ellen! /aki ezt nem fogadja el Igazságként, az nem ismeri a DK célkitűzését és Feri "szerep-vállalását".. /

Jelen esetben a legerősebbnek mutatkozó párt az MSZP, akár teccik nekünk, akár nem. És ebben az esetben a legesélyesebb "jelüőt", aki mellé fel kell sorakozni az ellenzéknek, Mesterházy látszik.. FELNŐTT A FELADATHOZ.

Mi mást tehet a DK és Gyurcsány, TÁMOGATNI FOGJA.. Ez borítékolható.

Hogy ehhez Csonka Bea hogy áll hozzá? huszadrangú "kérdés" ahhoz képest, Mi mit teszünk a siker érdekében? Elmúlt az az idő, amikor a karosszékben ülve várjuk ki, KI LESZ A NYERŐ, aztán "hozzá dörgölőzve" azt hirdessük:

ÉN IS RÁTOK SZAVAZTAM! Ha most nem sikerül győzni / KÖZÖSEN/

soha nem lesz alkalmunk megbocsájtani magunknak,

hogy nem tettünk meg mindent a siker érdekében..

Az egymás "basztatása" nem visz előre..

Csak emlékeztetőül: volt egy "Sebajunk"..

Aztán volt egy Szilágyi Leonóránk..

Most van egy Csonka Beánk.

Hányat kell még "kinyírni" ahhoz, hogy belássuk:

EGYEDÜL NEM MEGY!. Arról már nem is beszélve,

hogy akár Fent is lehet "téves döntés" egy qrvanehéz kérdésben:

"Hová tegyük a Munkáspárt 2006-ot?"

Nemrég e kérdés körül rendeztünk nagy össznépi összeröffenést..

Nincs elég bajunk? Van véleményem a személyek elleni támadásokról..

NEM VISZ ELŐRE. Ezek helyett MOST azon kéne "dolgozni",

mi várható akkor, ha ma a fidesz megszavazza

az Alaptörvény kiegészítését a 15 oldallal.. J

avaslom: EZZEL FOGLALKOZZUNK!

A holnapi vitanapon ezt fogom Témának betenni..

Ezt a meddő vitát pedig abba kéne hagyni, amíg nem késő!..

Mert ez nem HOZ A KONYHÁRA, hanem VISZ a már meglévőkből..  

Ha hozzávesszük, mit mondott Évértékelőjén Mesterházy Attila és azt,

hogy mondta el, máris okosabbak leszünk Már csak azt kell eldöntenünk, megéri-e bárkinek az ellenzékből egymást támadni.

Amikor ott vannak a „fijjuk”, akik bányában dolgoznak ma is azon,

minél több pénzt tudjanak lenyúlni az ország csődbeviteléből.

//www.youtube.com/watch?v=ZOEf0EiWADY#.UTw-D4AnyVk.facebook

Ez itt a „kérdés”, ami hosszú távra meghatározza az ország sorsát

és amiben Mi is érdekeltek vagyunk.

Kedden este 7-re mindenkit szeretettel várunk a Vitára..

Ha netán más lenne a leányzó fekvése,

természetesen arról fogunk „szót ejteni”..


Szerző: Szilárd bácsi  2013.03.11. 11:42 1 komment

Címkék: blogok politika gazdaság orbán gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr145127471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Drotos 2013.03.11. 15:46:15

A hatalmon lévőknek véleményem szerint fogalmuk nincs, hogy MIT , HOGYAN KELL TARTALMAZNI EGY ALKOTMÁNYNAK !! Hasra ütés szerűen írják az ALAPTÖRVÉNYT (tákolmányt) a FELADATOT és annak VÉGREHAJTÁS ELŐÍRÁSAIVAL KEVERVE !! EZT MEGTETÉZVE A 2/3 BEBETONOZÁSSAL.
süti beállítások módosítása