Feláll-e időre a baloldali összefogás és ha igen, 

kivel  és  mikor?  Bajnaival?  Mesterházyval? 

Gyurcsány  nélkül  semmiképpen  nem.

Egy hét kórházi kezelés után, ahol az ember  el van zárva a külvilágtól, az élet nem áll meg. Milliókat foglalkoztat a kérdés: Lesz e, főleg mikorra  és  kivel  összefogás  Orbán rezsimjének leváltására? Az  idő  nagyszerű  alkalom  volt  felmérni,  mit  gondolnak  az  egyszerű emberek a Fidesz hazugságairól? Választ  lehetett  kapni,  ha  az  ember értő  szándékkal  kiprovokált  egy kis politikai  nézet-ütköztetést.

Nagy a Fidesz állatkertje, akik beveszik a „Magyarország jobban teljesít” és a  Rezsicsökkentés  hazugság-kampányait.  Nem csoda: a köztévében naponta 100 – X hallani az erről szóló  reklámokat.

Ettől  függetlenül  egyre  nagyobb  az  a  tábor,  akik  nem  hiszik,  hogy  „jobban élnek”, és azt várják, álljon fel  végre  egy  baloldali  összefogás  egy  ember  vezetésével,  aki  mellé – mögé  oda  tudnának  állni  Orbánék  ellen.

Egyre türelmetlenebbül  sürgetik  az  emberek  ezt  az  összefogást  és  nem  értik, miért húzza az  időt hol egyik,  hol  másik  vezetésre  aspiráló  Párt  és  Vezetője,  kihagyva  belőle  az  egyetlen  olyan  Pártot,  amelyik  tudja,  hogy  lehet legyőzni Orbánt, hiszen van benne  gyakorlata:  Már  kétszer  legyőzte.

Nem árulok zsákbamacskát: a DK-ról,személy szerint Gyurcsányról beszélek. Orbán jobban fél tőle, mint az összes többitől együttvéve! Nemhiába  rá  volt  „kihegyezve”  a  koncepciós  perek  sokasága  és  Ő  állt  a  célkeresztben  a  karaktergyilkosságok  elkövetése  idején.A DK  és  főleg  Gyurcsány fórumain  mindenütt telt ház várja a visszatérését a politikába legalább  olyan  szinten,  hogy szedje hadrendbe a szerte kószált és rejtőzködő  baloldal  híveit,  mert  erre az Együtt 2014, sem az MSZ  nem  képes – egyedül. Ezt tapasztaltam a  kórházban. Volt néhány vérmes fideszes, aki akkor is tolni  fogja  a  szekeret,  ha a szakadékban leszünk, A normálisan gondolkodók várakozó álláspontra helyezkedtek. Várják a vezetőt. Nevezhetjük Vezérnek is,  Egy  hadseregnek  kell, hogy legyen feje, aki irányít és  alvezérei,  akik  teljesítik  a  feladatokat. 

Nem állítom, hogy ma kell megnevezni, ki lesz a Miniszterelnök. Azt  viszont  igen, hogy ma kell tudni azt,  kinek  a  zászlaja  alatt  egyesülnek  a  baloldal  erői Orbán „szabadságharca” ellen. Csakhogy  ez  is  hazugság,  mégpedig  a  legnagyobb  a  történetben: Ugyanis  Orbán  nem  szabadságharcot  vív,  hanem „rablóhadjáratot” saját népe ellen.  Szabadságharcot  az  elnyomott,  alattvalóvá  degradált  Nép  viv Orbán  ellen.  Csak  még  nem  volt,  aki  tudatosította volna a Néppel ezt  a  tényt.  Eddig  a  DK  tette  ezt  meg,  de  nem  sok  eredménnyel,  mert  a  saját  oldalukon  harcoló  „társszervezetek”  némelyike  „persona  non  gratának”  tekinti.

Addig, amíg ez a szemlélet  nem  változik,  eredményesen  nem  fogja  tudni  az  elnyomott  „alattvalók”  sokasága  megvívni  Szabadságharcát  a  Fidesz  diktatúrát építő rezsimje ellen. Ebben  a  harcban  szükség  van  mindenkire,  aki  már  tudja,  mire  készül  Orbán  és  a  Fidesz  és  nem  szeretne  saját  hazájában  „rabszolgasorsra”  jutni  sem  havi  47000 – ért,  sem   22800-ért.

Ha sikerül  megértetni  a  Nép  széles  rétegeivel  a  Fidesz  Magyarországról  alkotott képét, addig tart a Fidesz uralma. Ez pokolian nehéz  „munka”  lesz:  Meggyőzni  az  embereket  az  Igazságról, hogy  félelem  nélkül  tudjanak  dönteni  jövőjükről. Ehhez  viszont  kellenek  az  olyan  Vezetők,  akik  szavahihetően,  őszintén  el  tudják  mondani  az  Igazat.

2014 történelmi dátum lesz: Vagy sikerül  visszaállítani  a  Köztársaságot,  a  jogállamot, vagy hosszú  időre  kiírjuk  magunkat  Európából.  A  tét  nagy.  A  feladat is. Ezért érdemes „tenni a  dolgunkat”. Nem külön, hanem együtt. Ma  van  három  és  „fél”  Párt  és  néhány  civil  szervezet,  akik  mögött  állnak  tömegek. Hogy mennyi, az majd csak  a  választáson  derül  ki. Éppen  ezért  nem  szabad  senkit  kihagyni!  Akár  egyetlen  % -on  is  múlhat  a  siker.

Ha személyekben számolunk, háromesélyes  a  dolog. Ma  kiszámíthatatlan, 2014-re kinek lesz legnagyobb a tábora. Az összefogást meghírdetni ma kell. Akárhogy  erőlködött a Fidesz  a legnagyobb „mumust” nem sikerült legyilkolnia.  Kétségtelen  tény,  ma  is  Gyurcsány  a  legsikeresebb  politikus,  aki  tudja  az  utat,  ismeri  a  Fidesz  legyőzésének  módját  és  tömegeket  képes  megmozgatni.  Minden  egyes  ellene  felhozott  vád  vádlóinak  fejére  hullt  vissza. Ma  nagyobb  tábora  van,  mint  szövetségesei  és  ellenfelei  gondolnák:  A  „rejtőzködők”  80  %-a  pont  ezért  rejtőzködik! Nem  meri  bevallani  hovatartozását. Tudja,  hogy  mi  lenne  a  következménye: Holnap  mehetne  munkát  keresni.

Gyurcsány Ferenc okos  ember. Tudja  azt,  hogy  „megosztó  személyiség”,  ezért  is  nem  száll  harcba  a  Miniszterelnökségért. De  szerintem  a  tábor  egyesítését  elvállalná! Jelen  helyzetben  ez  lenne  a  legfőbb  feladat: Ha  a  sakk  nyelvén  fejezem  ki  magam:  Kell  egy  Vezér  a  győzelemhez!

Ha továbbgondolom a sakk-játszmát, a végső  győzelmet  az  arra  legesélyesebb  jelölt javára „Vezér-áldozat” formájában Gyurcsány maga fogja meghozni. Erre volt  példa, amikor  felállt  a  miniszterelnöki  székből,  hogy  „elhárítsa  az  akadályt”.

Nem csak Én gondolom így: szemezgettem a Vitanap hszaiból. Az a  véleményem, hogy  nekünk  teljes  mellszélességgel  ki  kell  állnunk  Gyurcsány Ferenc  mellett. Ezt  látom  visszaköszönni  a  hozzászólásokból,  ezt  érzem  a  beszélgetések  alkalmával  és  ezt  érzékelem  a  megváltozott  hangulatból  Gyurcsány  irányában.

Egyre többen mondják: Gyurcsány  nélkül  nincs  ellenzéki  összefogás!

Klubunk  is  ezen  fáradozik. Azt  hiszem,  nem  is  eredmény  nélkül.

Köszönöm  segítőimnek  és  a  klubtársaknak  az  eredményes  vitát.

Külön  köszönöm  azoknak,  akik  tájékoztattak   a  történtekről.

 

 http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=205027&catid=9&Itemid=66

Katalin Rideg Bajnai időhúzása nehezen érthető. Nemhogy alaposabbá tenné az előkészítést, hanem jócskán kifutnának az időből.Lehet találgatni az indokokat, de nem érdemes. Taktikai okok lehetnek. Bajnai hozzáállása a Dk-hoz több, minr érdekes. A Gyurcsány-ellenesség október óta, az E14 deklarálása óta szembetűnő, nehéz nem Juhász P. befolyására gondolni. Az meg, hogy a bal oldalon két vezető erőt lát, melyből egyik az E14, optilkai csalódás lehet. Hány regisztrált tagja van, van országos hálózat? Kit fognak a választókerületekben 106 helyen indítani? MSZP és DK jelölt lesz, az E14-nek is? Vagy majd támogatják az előbbiek jelöltjeit. Hol az az erő? Nagy a mellény, vagy összébb kell venni, vagy gyorsan belenőni.

Ottilia Marton Bajnait a saját dilettáns politikai térben való mozgása már tönkre tette--most meg még JP is. Gyurcsányt pedig bizony megkerülni nem lehet---másnak ugyanis nincs pontosan ütős meglátása

 Éva Németh Bajnai is tudja, úgy ahogy mindenki akinek esze van, hogy a ma Magyarországának egyetlen kormányföi /államföi/ szerepre méltó, politikailag, erkölcsileg rátermett embere igazándiból Gyurcsány Ferenc. Sajnos az idő még nem neki dolgozik, de a perspektiva igen.

 Imréné Szendrei Nos Én is úgy gondolom,mint a cikk szerzője: ideje lenne kiállni Gyurcsány Ferenc mellett,mind Bajnainak,mind Mesterházynak. Bár az utóbbi eljutott odáig,hogy az "emutnyócév" mégsem volt olyan rossz,mint ahogy azt Orbánék beetették a néppel,de Feriről elfeledkezett. http://tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/04/22/gyurcsany_ferenc_mint_forro_kasa?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

Emlékszem,amikor Szanyi volt a vendégünk és azt mondta : Feri nagyon jó stratéga,de pocsék végrehajtó.És lássuk be,ebben igaza van!.

Andrea Belák Az AB döntése szomorú. Nem képes a visszamenőleges törvénykezés lehetetlenségét megérteni , ez a jogi érzéknek is ellentmond.

 Erika Hermeczi Azt hallom Mesterházytól, hogy "és a DK-val együtt!", Most sok helyen a majális is együtt lesz megtartva! Remélem Budapesten is!

Katalin Rideg Már ezen ne is csodálkozzunk. Gyurcsány és a DK útját legsziveseben aláaknáznák. Van is mitől félniük. Feri előbb-utóbb főnix lesz.

Éva Németh Az biztos, hogy 100x-or különben mint Bajnai. Csak tudnám mit nyavalyog, mint egy szüz lány?

Erika Hermeczi Én Bajnai szinpadra lépése előtt erősen azt szerettem volna, hogyha már GyF.nem lehet, akkor Legyen Bajnai, de az azóta történt megnyilatkozásai miatt, és persze Mesterházy szimpatikus viselkedése miatt is, fordult a kocka! Nem bánom, hogy Mszp-s maradtam, és DK támogató!

Éva Németh Bajnaiék elfelejte hogy egy pártot nem elég megalapitani, ki kell épiteni a szervezetet is, amivel igazándiból csakj az az Mszp rendelkezik. A nyavalygás helyett inkább keresnék a lehetöséget az Mszp infrastukturájának igénybe vételére.

Imréné Szendrei Egyetértek Veled Erika! Bajnainál nem értem-,azaz érteni vélem-,hogy miért is nem akarja vállalni GyF.-et. Azt gondolja,hogy ha a DK-t is beveszi a csapatba,akkor elveszítheti a jobb oldalról várható szavazókat.No erről gondoskodnak a politológusaink és az újságíróink.

·Andrea Belák Éva, ez igaz. Ha már együtt dolgoznának, ez is egy előny lehetne, Ja. És a DK-nak is van már országszerte szervezete, ha kisebb is, mint az MSZP.

·Imréné Szendrei Pontosan ezt mondta Mesterházy A. is vasárnap este. Miért nem mondta Bajnai azt,hogy még egy-két hónapot azért kellene várni,mert ki kell építeni a szervezetet,stb. Nem mellébeszélni.

·Katalin Rideg Ica, ez iígy van, de attól is fél, hogy Gyurcsány mellett ő csak fegyverhordozó lehet.

· Éva Németh GYurcsány véleményére az Mszp-nek fokozott mértékben kellene támaszkodni. Nem volt az elmult években olyan jelentösebb politikai esemény amelyre ne a Gyurcsány féle reagálás lett vona a leggyorsabb és a legjobb. Kezdödött az egész a Fidesz gyalázatos alkotmány modositásával

Erika Hermeczi Én magam, és több ismerősöm írtunk Mestreházynak kb.2 hete, ihogy ne tökölődjenek tovább, tessék nyílvánosan felvállalni az összefogást, és nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy nem kell júniusig várni, hanem figyelembe vette a kérésünket, és tegnapra (hétfőre) meghívta Bajnaités a DK-t egyeztetni, összefogni, erre ez a hülye nemet mondott!

Éva Németh Szerintem kellene ebben az egész összefogás problamakörben a DK-n belül egy eszmecserét folytatni. Mi a véleményetek?

Katalin Rideg Erika. gyógyíthatatlan álmodozó vagyok. Arra gondoltam, ha váletlenül mágis lesz összefogás, az a fidesz számára hozzon foldrengést.

Erika Barna Én amondó vagyok ,ha Gyurcsányt kihadják az összefogásból,akkor a baloldalnak vége..

·Imréné Szendrei Remélem,jövőre csak a fideszeseket fogja érni ha nem is igazi földrengés,de ahhoz hasonló ,amikor elveszítik a választást. Nem is akárhogyan!

· 

Andrea Belák Jól van lányok, ez az! Ha mi kívánjuk, az úgy lesz! Lilike, ne félj, nem bírják már kihagyni Gyurcsányt! LEHETETLEN!

Imréné Szendrei Nem is tudják kihagyni,országos ismertséggel, hálózattal rendelkezik a DK. Már nemcsak Orbánnak van Ferivel szembe kisebbségi érzése,hanem Gordonnak is. Schifferről már ne is beszéljünk.

Andrea Belák Évikém, azt hiszem, nyílt kapukat döngetsz. A DK helyi taggyűlésein igenis szóba kerül. A következő talinkon is egy MSZP-s és DK-s volt pogármester fog beszélgetni. Az összefogás mindenképpen alakul. Megállíthatatlanul. Hol szeretmél még erről beszélgetni?

·Katalin Rideg A DK-nak van országos hálózata, jól működő aktivistái. Mi a feladatm amit még nem végzett el? Mitől kicsike pártocska a hatalmas E14 mellett? Mit kellene még javítani? Egyéltalán, mi a feladat, aminak nem felel meg?

·Erika Hermeczi ja hogy a DK-n belül is kellene egy FÓrum az összefogásról? Szerintem a DK-sok többsége arra fog szavazni, akit Gyurcsány FErenc megnevez!

Imréné Szendrei Azt hiszem Erika,hogy azért az emberek is gondolkodnak és rájöttek,hogy sok mindenért,amiért Ferit hibáztatták,nem mindenben volt igazuk.

Éva Németh A DK a legklasszabb Párt

·Andrea Belák Ez így igaz!

·Erika Hermeczi Én csak azt tudom írni, amit magam körül tapasztalok.Pl.Hiába Balassagyarmaton nagyon jól működik a DK,/az átrajzolás miatt hozzájuk tartozunk/ messze van- de a korábbi választókerület, ami a Pásztói DK, azt se tudja senki kik Ők, és nincs jó kapcsolatuk a pásztói maradék Mszp-vel.

Ildikó Rödönyi Sziasztok! Szerintem is a DK a legklasszabb, legtisztább párt. Persze, hogy kilóg a sorból, ezért ma be is jelentették (az Atv híradójában hallottam), h nem lehet továbbra sem frakciónk.

Éva Németh Andre! Már az előb is irtam, hogy a ti csoportotok kiválóan aktiv, sajnos ez nem jellemzö, igy nálunk sem a XII-ben

Ildikó Rödönyi Csütörtökre felvonulást rendezünk Gödöllőn. Gyászmenet megy majd a köztársaság koporsójával egy előre kijelölt útvonalon. A lányon vagy 6 órán keresztül intézte a bejelentést a rendőrségen, a tagok meg annyit se tettek meg, hogy válaszoljanak, kire számíthatunk. Tisztelet a kevés kivételnek. De hol vagytok?

·Imréné Szendrei Hát Én sem dicsekedhetek a miénkkel. Sok kivénhedt férfiú. Egyik féltékenyebb, mint a másik.

·Éva Németh Nálunk a Charta és a Dk szinte ugyanazon vezetés alatt van, igy jellemzöen apolitikus

· Ottilia Marton Nálunk van egy agilis tüneményes valaki, aki nagyon aktív--és ahogy minket Szilárd --összetart , szervez stb. Jó hozzájuk tartozni.Azt nem tudom, hogy mennyire könnyű, de amit a vezetők művelnek---nekünk is rontanak. Nem könnyű csábító programot --- két Mesterházy blog is, meg Török Zsolt is Nem értem megint azt a nagy baloldali kormányzási dumát, amit aztán senki nem tud megnevezni elemei szerint---nem értem

·Andrea Belák És mit nem értesz? Semmit?

·Ottilia Marton azt nem értem, hogy miért nem mérik már fel, hogy a potenciális szavazóból kb. hány kér a hagyományos baloldali módiból---és miért nem bírják újra elfogadni még Bajnait sem-Azt pedig hogy miféle baloldali megoldás lenne kívánatos arra nincs válasz---csak baloldali és kész---de hogy az mi--arról fogalmuk sincs

·Ildikó Rödönyi Én csak azt tudom, miből nem kérek. Orbánnt és a fideszt kell eltakarítani, ezeknél még egy rossz baloldali párt is jobb.

·1Andrea Belák Sokan így gondoljuk. És ez elegendő alap egy jó összefogáshoz,

· Ottilia Marton Ez a szöveg lényege:""Ez a szöveg látszólag Gyurcsány melletti kiállás lenne, pedig nem az. Ez a szöveg Orbán rezsimjének a fundamentumát zúzná szét. Azt üzenné, hogy kivontuk magunkat a mákony szorításából, hogy tiszták vagyunk. Onnantól kezdve pedig egyszerű lenne fellépni egy színpadra, megfogni egymás kezét és a magasba tartani, hogy megszületett a demokratikus összefogás a zsarnok és híveinek elzavarására. Már csak ki kell várni a partraszállás időpontját. És ne dumáljanak, hogy ez egy pályaszéli naiv bekiabálás!""

 Andrea Belák Ez a cikk nemigazán segít. Egy NAGY összefogást nem lehet csupa angyalokból csinálni, mivelhogy az angyalok számossága a társadalmon belül jóval kisebb, mint amennyivel választást lehetne nyerni. És ez akkor is így van, ha vannak benne feltétlen igazságok. Szóval, jó lenne, ha azt mondhatnám, hogy a cikk nem igaz, de nem mondhatom.



Az a véleményem, a tegnapi Vita jól mutatta azt a fordulatot, ami a politikában az utóbbi időben bekövetkezett. Kiderült, hogy nem Gyurcsány, hanem Orbán hazudik reggel, délben és este, sikerült lebontania a jogállamiságot egészen alapjáig.

Az is kiderült, hogy Gyurcsány mindmáig az a politikus, akitől a Fidesz legjobban fél és aki össze tudná fogni a szétszéledt baloldali szavazóbázist.

Kideerült, hogy Gyurcsánynak van a baloldalon is épp elég ellensége ahhoz, hogy megosztó személyiséggé válhatott.

Az a véleményem, összegezve a hallottakat: Gyuecsány kihagyhatatlan a baloldali összefogásból. Mint ahogy kihagyhatatlanok mindazok, akik nem akarnak „alattvalóként” élni Orbán uralma alatt..

Hiszem, hogy a baloldalnak időben megjön az esze és összefognak mindenkivel. Végül ki lesz a Miniszterelnök-jelölt? Másodlagos kérdés! Amire csak az után lehet rétérni, ha sikerült megoldani a feladatot: eltakarítani Orbán rendszerét.

A neheze csak ez után jön majd: De azt könnyebb lesz megoldani, ha sikerül az erőket egy célért egyesíteni.

Húzzunk bele!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2013.04.24. 15:09 1 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr785244838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medici90 2013.04.26. 16:26:26

Az erőket egyesíteni fogják, nyugi! Gyurcsány, ha elérkezettnek látja az időt, odacsap. Ebben biztos vagyok! Miután állandóan őt akarták kikezdeni, sok embernél elérték céljukat. Most nyílván olyan dolgok folynak, amiről nem tudhatunk. Egy dologban biztos vagyok, Ő soha nem fogja feladni!
süti beállítások módosítása