Tiszaújvárosban jártunk

Sem rokonunk sem ismerősünk nincs Tiszaújvárosban, mégis úgy éreztük magunkat a feleségemmel, hogy „barátok közt” vagyunk. Ezt a légkört az „érdeklődés” szülte: Közrejátszott az is, hogy a helyi TV /tévesen/ 16 órára hírdette a Fórumot. Így bőven volt idő az előzetes barátkozásra is.

Mindenki kivácsi volt, nem csak a helyiek közül, mi újat tud mondani a DK és személy szerint Gyurcsány Ferenc a „híveinek” és az érdeklődőknek.

Aki ott volt, megkapta rá a választ: A reményt arra, hogy van miért dolgoznunk.

Aki nem ezért „jött”, megmutatta: Milyen szánalmasok azok az „emberformájuak”, aki még ma is azt a nótát fújják:

Gyurcsányt a Dunába, a többit meg utána”.

Az arány a fontos: Míg „ezek” kint jó ha tizen verődtek össze, bent az előkészített 64 ülőhelyet a duplájára kellett kiegészíteni, mégis álltak emberek az ajtóban.

A kép bizonyíték a létszámra.

A „szöveg” az, amit első nekifutásra a hozzászólásokra reagáltam. Mivel szándékomban állt „igazolnom” a tegnapi hiányzásom a heti vitanapról, ezt a módszert választottam.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=518163181607434&set=a.175110892579333.40426.169599166463839&type=1&theater

Én is ott voltam a feleségemmel. Egyetértek azokkal, akik "meleg hangulatú, baráti, sőt családiasnak" értékelték a beszélgetést.

Ami a "zsoldosokat illeti": Ők kívül maradtak! Az a néhány fizetett "patkány" nem tudta elrontani száznál is több ember örömét!

Sokan tudják már, hogy az Igazság a Mi oldalunkon van. Még többen most kezdik izlelgetni az IGAZSÁG ÍZÉT. De sokan még hordják a félelem bilincsét.

Ezek a Találkozók segítenek a megértésben: És egyre többen néznek szembe önmagukkal, hogy "én marha, miért is nem vettem észre hamaabb, hogy EZEK átvertek?" - Ezen a "tanulási folyamaton" és utána a "szembenézésen" Gyurcsány Ferenc már átesett. Megtisztult a gondolkodása. Tudja, mit akar és hogy lehetséges.

Még hosszú időbe fog telni, amíg mindenki megtanulja a demokrácia szabályait. Messze vagyunk még Amerikától - gondolkodásban. Egyelőre Európától is, hiszen a jelenlegi kormányzat Orbánnal az élen nem ebbe az irányba vezeti az ország hajóját. Amíg olyan dilettánsok osztják az észt, mint Matolcsi, amíg a keresztényi gondolkodást Semlyén testesíti meg, amíg az ország a "hűbéri társadalom" felé halad, addig ne várjuk hogy a Nép sora jobbra fordul.

Ehhez kell a széleskörű ÖSSZEFOGÁS: Eltakarítani ezt a velejéig romlott rendszert. Ehhez kell a Mi segítségünk: Elvinni az itt elhangzottakat azokhoz, akik ma még "süketek és vakok" az Igazság megismerésére. EZ A MI MUNKÁNK, és nem is kevés.

De ne 2018-ra KÉSZÜLJÜNK. Annyit nem bír ki a Nép, az egyszerű ember. Addigra az ország a pokol fenekére kerül. Bízzunk magunkban, bízzunk vezetőinkban, hogy KÖZÖSEN KÉPESEK VAGYUNK MEGCSINÁLNI. A "recept" roppant egyszerű: Abból a közel négymilliónyi halmazból, akik MÉG NEM TUDJÁK, mit kell tenniük, minden nap "csak egyet" kell megnyerni ügyünknek. Ez nem lehetetlen feladat, ezt fel kell vállalnunk. Ezt nem végezhetik el Vezetőink.

Sokan vagyunk, és napról napra többen leszünk. ELEGEN AHHOZ, hogy elsöpörjök a szemetet hazánkból. De csak akkor, ha bevállaljuk ezt a "munkát": Nem KUSSOLUNK ott, ahol "hallatni kell a hangunk!" És ledobjuk magunkról a félem bilincseit.

2014 a VÁLASZTÁS ÉVE.
"Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig,  Vagy ez a mi hitünk valósággá válik..

Ady Endre

Nagyon örültem annak, hogy míg én Gyurcsánnyal társalogtam, a Klubban sem volt fennakadás: Majdnem mindenki ott volt a téma megbeszélésén, akit előzetesen megkértem. Köszönöm, Barátaim!

Az élet produkál különleges eseteket, amikor Walaky nem tudja teljesíteni ígéretét. Ezért nem kell „fejét venni”, még csak a púpját sem , hogy nézne ki a teva púp nélkül? :P Mással is megesett már.

Arra kérek mindenkit, hogy az „üzenetben foglaltakat” vegyétek komolyan, higyjetek magatokban és abban az erőben, amit a DK képvisel, és azt a „munkát” ami Rátok vár, ne próbáljátok meg „másra hárítani”..

Ami nem azt jelenti, hogy „erőn felül” vállaljatok munkát. Csak annyit, amire képesek vagytok. De azt lelkiismeretesen.

Egy példát hozok csak fel a „munkamegosztást” véve alapul.

Evezésben klasszikus számnak számít a „nyollcpárevezős”. De ott ül egy kilencedik ember, aki figyel mindenre, hogy meglegyen az „összhang”, mert ha nem egyszerre „húznak”, nem érnek el eredményt.

Vagy letérnek a jó irányból, vagy nem haladnak sehová, de még fel is borulhatnak.

Ez a példa is azt mutatja, mindenkire szükség van!

Kinek az erejére, kinek az eszére.

2014 – re ez a „munka” - ha mindenki beleteszi a magáét, meghozza a gyümölcsét.

Húzzunk bele, kedves Barátaik!

Egy új Magyarország, a IV. Köztársaság felépítéséért!

Szerző: Szilárd bácsi  2013.10.02. 09:47 2 komment · 1 trackback

Címkék: blogok politika gyurcsány koalíció hit elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr515547193

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.02. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2013.10.02. 16:49:51

Szilárd elvtárs!
Most még működik, ha megfelelő házat választunk, akkor telt ház van.
A gond a választásokkor kezdődik, ott már nem megy ez a módszer.

sunika 2013.10.03. 09:46:31

Szilárd,Szilárd! Vannak sejtéseim,hogy te hol tanultad a demokrácia szabályait.Na, abból nem kérünk.
süti beállítások módosítása