Jó az öreg a háznál!

Egy hét nem nagy idő a politikában, de arra elég, hogy bebizonyosodjon. Kinek van igaza egy bizonyos kérdésben? Márpedig a „kérdés” elég naaagy port vert fel, amikor elhangzott okt. 23.-án: Összefogást!! Összefogást!!!

Nem kérdés, inkább óhaj volt a jelenlevők részéről a szónoki emelvényen megjelenő pártvezérek felé a Népakarat: Összefogást akarunk! Nem két párt kerekesztésével, valamennyi demokráciát, jogállamot, Köztársaságot óhajtó erő bevonásával!

Azóta eltelt jó néhány nap, de a kedélyek nem csillapodnak: Egyre többen sürgetik a széleskörű, realitásokon alapuló tárgyalások újraindítását.

Bebizonyosodott: mindkét önjelölt politikus rosszul döntött: úgy vélték,

ketten elegek lesznek Orbán maffiakormányának leváltására.

Arra sem elegek, hogy egymást segítsék: hiszen mindkettő maga akarja a hatalmat gyakorolni. Pedig azt előbb el kéne venni Orbánéktól. Csakhogy erre együtt sincs erejük, nemhogy külön – külön. A felméréseket lehet manipulálni, hamisítani, de figyelembe nem venni nem lehet. Azok pedig azt mutatják, hogy a két nagy mellé felnőtt a harmadik erő, a Domokratikus Koalíció Pártja, Gyurcsány Ferenc és társai vezetésével megkerülhetetlenné tették a megegyezést nélkülük.

Ezt minden józanul gondolkodó ember tudja, lehet Bajnai „mérges” és Mesterházy beszélhet hekkelésről, a tényen nem változtat: A DK-t be kell vonni a továbbiakban a közös stratégia elkészítésébe. Sőt, a többieket is: Tehát mégiscsak Gyurcsánynak van igaza az „egy listavezető, egy lista, egy jelölt” kérdésében!

Az MSZP vezetése úgy gondolta, hogy elég megfiatalítani a gárdát és minden eddigi tévedésüket vagy szándékos cselekedetüket a tagság tudomásul veszi.

Na ez az, ami még az MSZP-ben sem megy akadálytalanul.

Azt még tudomásul vette az idősebb generáció, hogy lépjenek egy sorral hátrébb és engedjenek teret az ifjuságnak. De a bölcsesség, a tapasztalat az idősebbek oldalán állt. Azt már nem nézték jó szemmel a hátulsó sorba került nagymultu, az MSZP-ért sokat tevő politikusok sem, hogy fiatal kollégáik „szembe mennek” a Népakarattal és a tényekkel.

Mindkettő azt bizonyította, hogy a Nép ÖSSZEFOGÁST akar. A közvéleménykutatók pedig a manipulációk ellenére a DK előretörését mérték.

Ez a két tényező már elég indok arra, hogy a már lezárt megállapodást ujranyissák és bevegyék a harmadik erőt is a kormányváltó erők közé.

Lendvai Ildikó volt olyan gerinces és bátor kijelenteni, hogy „egyedül nem megy”.

Gyurcsány pártja átlépte a küszöböt, bent van a szobában és várja az Őt megillető helyet a közös listán. Magyarul: Ki kell nyitni a lezárt megállapodást és újra meg kell állapodni, de most már a kormányváltó erők mindegyikének bevonásával.

Itt tart ma a baloldal és ha azt szeretné, hogy reális esélye legyen a választáson, kénytelen lesz a főfeladatra, Orbán leváltására koncentrálni.

Azt nem engedheti meg magának egyetlen párt sem, hogy miatta hiusuljon

meg a kormányváltás, mert elnöke örök életére bukott ember lesz.

Annyi eszet feltételezek bármelyikről, hogy a cél érdekében felül tud emelkedni önös érdekein és az összefogást fogja választani a megsemmisülés helyett.

Eddig a DK ment a legmesszebbre: elnöke nem ragaszkodik a listavezető posztjára, jelöltjei midannyian hajlandók a nagyobb eséllyel pályázók javára visszalépni. Már csak a józan gondolkodás segíthet a magukat megmakacsoló pártvezéreken, hajlandók-e a közös cél érdekében a legnagyobbfokú összefogásra, amiben a visszalépés is természetes követelmény kell legyen a nyerési esélyes javára.

Lehet játszadozni, felelőtlen dolgokat mondani akár egymásra is egy ideig,

de ennek nincs hozadéka, csak VISZ. Embereket, szavazatokat a baloldalról.

Érdemes meghallgatni az öregeket, tapasztalt politikusokat akkor, amikor hosszú távra tervezzük az ország jövőjét. Az szégyen a politikusra nézve, he nem „érti” a Nép szavát és nem a Nép érdekében teszi a dolgát.

Jó az öreg a háznál! És érdemes megszívlelni mindenkinek Lendvai Ildikó érvelését! A „Húzzunk bele” jelszó közös multunkból fakad. Minél többen húzzuk, annál szorosabbá válik a hurok Orbánék nyakán. A kötél vége a kezünkben van, csak jól kell bánni vele: Nehogy egymást fojtsuk meg addig, mire a nagy összecsapásra sor kerül. A Fidesz hadrandban áll. Ideje nekünk is komolyan venni: ez nem egy baráti buli, hanem életre-halálra szóló harc lesz. Aki győz, „mindent visz”. A vesztes pedig mindent elveszt, még a reményt is arra, hogy a következőn majd nyerhet. Mert nem lesz következő.

Vegyük komolyan a felkészülést. Nekünk ebben a harcban a fejekben kell „rendet rakni”.. Nem kicsit, nagyon. Nem kell erölködni:

Elég egy napra egy embert „megnyerni” ügyünknek.

Húzzunk bele Mindannyian!

Jövőre ötmillió koldus országa leszünk.

Őket kell megnyerni és győzni fogunk.

Szerző: Szilárd bácsi  2013.11.12. 12:39 3 komment · 1 trackback

Címkék: politika orbán gyurcsány koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr985629057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.12. 15:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2013.11.12. 16:47:35

A kormánypárti sajtó azt magyarázza, hogy Gyurcsánynak csak az az érdeke, hogy bent legyen a Parlamentben. Hallgattam a Mokkában Varjú Lacit: ha ez így lenne, akkor minek is erőltetnénk az összefogást? Hisz a Parlamentben - ennyi szavazóval a hátunk mögött - márt bent vagyunk. De mi felfogtuk, hogy ennél is fontosabb, hogy Orbánt, és a rendszerét el kell zavarni, meg kell szüntetni. Jogállamot kell építeni. Ha ezt Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is látná, akkor nem azon morfondírozna, hogy majd 14 után a legerősebb ellenzéki pártként Gyurcsányt ellehetetleníti, és majd a vereséget az ő nyakába varrja.
Másképp mi értelme lenne annak a Mesterházy-mondatnak, hogy a DK-val azért nincs megállapodás, mert Gyurcsány Ferenc nem fogadta el az ajánlatot.... ?????

György Szokolai 2013.11.12. 19:46:28

"Elég egy napra egy embert megnyerni ügyünknek". No akkor 139-cel többen lesztek a választásokig.

Pupu Blogja 2013.11.14. 00:45:20

Nem a pártok vezetőit kell kapacitálni, hanem a tagságukat kell megszólítani, de első lépésként nekem hiányzik Kuncze, Bokros, Giczy, Pusztai Erzsébet, Herényi, Dávid Ibolya, Fodor Gábor, Vajai Attila, hivatalos meginvitálása az Összefogásba, merthogy az igét nem csak hirdetni kellene, hanem ragozni is!
:O)))
süti beállítások módosítása