Az utolsó csepp a pohárban.

 

Azt hiszem aki akart, már megismert, talán éppen ezért van itt és nem máshol. Aki még nem, néhány adalék ahhoz, hogy megismerjen.

 

Öreg vagyok. Tudom, ez nem érdem, ez csak egy állapot. De ez az „állapot” behatárolja a cselekvőképességemet, ami napról-napra szűkül. Amit tegnap még „tudtam” - ma már alig és holnap? Talán sehogy.

 

Erre csak két példát szeretnék felhozni „mentségemre”, ami eddig sem volt titok, bárki egnézhette, ha belenézett a Naokómba, amely megtekinthető teljességgel a különbejáratú blogomban. / http://szilardba.blog.hu /

 

Akiról ez írás szól, az személyesen is megtapasztalhatta az okokat: Amiért „Vérzik a szívünk, ameddig csak élünk”. Ez a felirat olvasható a bodroghalmi temető első sorában található sír márványtábláján.

 

Egy „távoli Ibolya” köszöntése

 

 

Nekünk is volt egy "kedves Ibolyánk",

-Kinek a sírján van mindig friss virág,

-Kit elfeledni nem fogunk tán soha,

Ezért az életünk még ma is mostoha.

 

 

Minden öröm mellé bánat is vegyül,

-Ilyenkor szívünk még elérzékenyül,

-Ez az érzés nem fog elhagyni soha!

Ezért az életünk még ma is mostoha.

 

 

Kívánom, hogy Néked ezt ne kelljen átélni,

Szeretteid szeretetét soká tudd élvezni,

Te vagy ismerőseim közt, kinek mondhatom

Ezen a számunkra oly kedves névnapon.

 

 

Ezért hát Minden Jót Kívánok Tenéked,

Ezen a "kettőnknek" oly kedves ünnepen.

Életed fonalát a Szeretet hassa át.

Ezzel köszöntök ma minden IBOLYÁT!

 

 

Hozzáadom személyes bánatunk okát,

-Ezzel köszöntve azt az Ibolyát,

-Ki nekünk 19 évig a gyermekünk volt,

És a neve nekünk csak ÍLLYA volt.

 

 

Ez a vers most mindkettőtöknek szól.

Míg Neked a köszöntő az életről szól,

Nekünk a bánatról. Mert többé nem dalol,

De reméljük: -Találkozunk még Valahol!

 

 

Ez az egyik fele: A másik? Az megtalálható ebben a napló-részletben, amitől a lelkem tört darabokra.. Nem egyszerre! Apránként.

 

http://szilardba.blog.hu/2011/06/15/ma_kiontom_a_lelkem

 

Azóta vagyok, ahogy az élet engedi: hol jól, hol rosszabbul, de élek. És teszem a dolgom. Amit magam választottam magamnak. Mivel másra már alkalmatlan vagyok.

 

De a bőréből kibújni senki nem tud: Én sem. Ami keresztet rám rakott az Élet, azt hordanom kell. Mindhalálig. Egyre nehezebb.. De cipelem úgy, hogy mellette egy nagybeteg feleségnek is támaszt kell nyújtanom. Ketten együtt talán kiteszünk egy „félembert”, ami a fizikai képességeket jelenti. De a szellemiekben még „fiatalnak” érzem magam. Ezért választottam ezt a „munkát” amit szívesen és meggyőződésből végzek, de ami kellő támogatás nélkül nem megy.

 

Mivel ebből a betegségből kigyógyulni nem lehet, /élni vele viszont meg lehet tanulni/ könnyű kibillenteni a lelki egyensúlyomból. Habár sokat „tanultam már” tűrni és elfeledni a sérelmeket, de atért minden egyes alkalommal egy „cseppel” bővül a pohár. -És egyszer elérkezik ahhoz a ponthoz, hogy már nem fér bele, kicsordul. Az „utolsó csepp” nem volt túl nagy sérelem, de éppen elég volt ahhoz, hogy kicsorduljon.

 

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!”

 

Rovábbi magyarázkodás helyett álljon itt az a „csepp”, ami már nem fért a pohárba. Egy egyszerű, de udvariasan feltett kérdés, és ami 2kisült belőle”..

 

Szia! Itt vagy?

Andrea Mina: Igen, hellyel-közzel.Játszom.

 

Segítségre szorulok. Kalocsai Miki nem ért egyet a "Villás-kontra-Drótos 2 ügy végkifejletével. •Addig "erősködött", hogy ÍRNOM KELLETT róla valamit.. A Békben Éva Bencurné posztjába.. •Ott Te is letetted már a voksod.Most arra kérnélek, erősítsd meg, amit VÁLASZOLTAM az ügy kapcsán, hogy ÚGY TÖRTÉNT. Mást pillanatnsilag nem látok..- aki érdemben hozzá tudna szólni..

Érdemben én sem tudok.Mi a baja Miklósnak azzal, hogy Imrét kitettétek?

 

Szerinte Lajost kellett volna

Tehát nem olvasta el a jegyzeteit, pedig erre kértem.

 

De ha nem olvasod el - amit írtam, honnan tudod ELŐRE, hogy nem tudsz?

Azt írtad:az adminok együttes döntése alapján tettétek ki, ami nem teljesen igaz, mert én úgy járultam hozzá, hogy ha ki szeretnéd rakni, tedd, ami nem azonos azzal, hogy tegyük ki a gonoszt.Ne kezdd, kérlek, megint ezt a "nem olvasod el" című nótát!

 

Ez csak kötözködés a részedről Nagyon jól tudod mi volt a döntés..

A döntés azért volt az, ami, mert Imre egy félnótás Bizalmatlan, akinek a stroke csak sújosbította aparanoiáját.Az, hogy Te nem kívántad tovább dajkálni, az egészen érthető, de ne bújj mögénk, kérlek.

 

Egyszerű kérés volt, amire egyszerű válasz adható. Egyetértek,vagy szarok rá. Melyiket választod a kettő közül? Őszintén: a „mögénk” számomra értelmezhetetlen. Kinek a NEVÉBEN szólsz így?Mert Én ITT ÉS MOST csak egyet látok. TÉGED.

Te azt írtad az adminOK közös döntése volt.Így többes számban.

 

Ami IGAZ.Ha csak KETTŐ LETT VOLBA, is igaz lenne.

A magyar nyelv szabályai szerint a névmásokat számban egyeztetni kell.Ezért írtam azt, hogy mögéNK.

 

Látod, eRRe nem gondoltam De szarok rá.. NEM EZ A KÉRDÉS. Igen vagy nem?

Nincs ínyemre ez a követelőző hangnem. ÍGY NEM!

 

Ok. Csak azt nem tudom, MEDDIG MARAD oké?

 

Ezt Andrea Beláknak „panaszoltam el” , akinek /szerintem/ kulcs-szerepe volt abban, hogy sárkányka ilyen magas lóra került.

Szilárd: Ez volt 101. eset, amikor „úri módon” kértem és kioktatásban részesültem.. Én békét szeretnék, Andi erre szarik.. Ezt a témát végérvényesen le fogom zárni. Ha segíttek, ÚGY, ha nem, AMÚGY.. Erika TÖBBET TUD. arra nincs időm. Ennyi PONT ELÉG. A többit oldjátok meg közösen..

Andrea Belak: Értem. Majd megbeszéljük, ha ott lesznek. Na, szevasz, megyek enni.

 

Szia. Ha érdemi dolgot akarsz megtudni, azt Erikától, ha bővebbet a feleségemtől is.. Ugyanis tegnap majdnem megkapta a következő infarktust. Ez nem rólad szól! -És sajnálom, ami Veletek történik. De azt, amit Nekem és Arankának jelent az, hogy nem tudok „dolgozni”, azt csak Én, + a feleségem tudja. Te legfeljebb "sejted"..

Csak most olvastam a válaszod. Erikát nem látom, mondd meg, hogy mi a gondod. Tudod, ha tudok, segítek, mindig azt tettem. Sajnállak Aranka miatt. De annyiszor kértelek, ne vedd úgy a lelkedre!

 

Ha látod, vedd fel vele a kapcsolatot. Nincs kedvem mégeccer elmesékni... Aranka LEOLVASSA A POFÁMRÓL, ha "bántanak"..

Én nem tudok erőszakoskodni Veled, de nincs is kedvem. Azért csak annyit, hogy ÉN mennyire játszottam szerepet a depressziódban? Legalább azt írd ide!

 

Most semennyiben. A MEGOLDÁSBAN viszont a Tiéd lehet a KULCSSZEREP.

Hát ez érdekes. Mikor azt se tudom, miről van szó.

 

Kikombinálod..

Nem kombinálom. Teljesen más dimenzióban van az agyam.  Most ezzel foglalkozom. Ha más dolog is van, tessék leírni.

 

Annak örülök, hogy sikerült.. Csak egy van: Sárkány. Ez űgyben vedd fel a kapcsolatot Erikával - tőle megtudod - és a többi Adminnal.. (DKTK) Aztán meglátjátok, mire juttok. Én addig távoltartom magam az eseményektól.

Sárkánnyal összevesztél? Mert ő nem tud semmit a bánatodról. Most itt van, és tőle kérdeztem. Mi volt az ESEMÉNY?

[

Nem nagy ügy: 100 - X próbáltam betörni a „vadlovat”, 101. - X is „ledobott”...

 

Hogy még kivel „próbálkoztam”? Régi kedves Barátommal, Sebajjal, aki tegnap használhatatlan állapotban volt, „mélyen maga alatt”..ilyenkor szokott verset írni... Ma azért meghallgatott.. Neki is elmondtam...

 

Én meg ma "borítom ki a bilit"..egyenesen a Mi "kedves" HÁZI-sárkányunk fejére...

Ha még még egy napot várnék, abba beledöglök Én is, meg a feleségem is.. Tegnap volt az utolsó (pici) csepp a pohárba.. - Amitől kicsordult. Majd ha ELKÉSZÜLÖK, szeretném, ha a Tagság azon része, aki "ismer", ODAÁLLNA Walaky mellé..

 

Volt még egy szereplője az ügynek, Csákó Erzsike, telefonon beszélgettünk, egész nap próbálkoztunk a kapcsolatot felvenni a társakkal, - sikertelenül. Köszönöm Neki a fáradozását. Hogy miról folyt a beszélgetés? Erről az ügyről. De ha akarja, majd elmondja itt..

 

Megköszönöm DrErika Mina Andreának írt levelét, és utólagos engedelmével a válaszommal együtt mellékelem.

 


Feladó: Hermeczi Erika

Elküldve: 2012. március 22. 22:32

Tárgy : Fw: SZILÁRDBÁ

 

Szilárdbá!

Alább olvashatod, mit írtam Mina Andreának! Ennél többre nem vagyok képes! Köszönöm ha  ezt megérted.Puszi

Erika

 

Hermeczi Erika

Sent: Thursday, March 22, 2012 10:23 PM

Mina Andrea

Subject: SZILÁRDBÁ

 

Drága Andreám! Mostanában nem tudlak elcsípni a facén, mert csak nagyon ritkán vagyok a gép előtt, lévén tavasz, és vetemény, tyúkól építés, stb.kinti munka, ezért írok neked e-mailt. Szilárdbá szerint én tudok tenni az ügyben, hogy a köztetek hétről hétre újból kialakuló konfliktus egyszer s mindenkorra tisztázódjon, megoldódjon. Szerintem ez nem így van, de mivel nem szeretném ha a béke az olajfák alatt miattam nem jönne létre, ezért arra kérlek valahogy vessetek véget ennek a folyamatos vitatkozásnak.Úgy látom mindegy mi a kirobbantó ügy,minden hétre jut valami, hogy Szilárdbá kiboruljon idegileg, lelkileg.Hetente 2nap biztosan azzal telik a klubéletből, hogy meggyőzzük arról, hogy nem kéne megszüntetni a klubot, neki pedig folytatnia kell a politizálást, és a klubvezetést, és hogy ennek igenis van értelme akkor is ha ti ketten nem jöttök ki egymással.Ráadásul egyre gyakrabban hallom tőle, hogy már ott tart Ő is és Aranka is, hogy az egészségük van veszélyben.Szilárdbá Tőled mindenekelőtt nagyobb tiszteletet vár, és azt hogy ha módodban áll segíteni akár csak egy véleménnyilvánítással is akkor azt úgy tedd meg ahogy kéri.Ha erre meggyőződésből,vagy bármi okból nem tudsz vállalkozni,akkor légyszíves kedvesen, de világosan magyarázd el az okot Szilárdbának, és közösen találjátok meg a megoldását a helyzetnek.Én ha nem szeretek valakit, vagy már semmiben sem tudok vele egyetérteni, akkor számtalan próbálkozás után általában megmondom neki, hogy nekünk kettőnknek ez nem megy és válljunk el békében! Természetesen nem ezt szeretném a Ti esetetekben.Tudom hogy semmi nem jogosít fel engem erre a levélre, vagy arra hogy tanácsokat osztogassak neked,de éppen a barátságunkra hivatkozva azt hiszem csak Te tudod megoldani a helyzetet. Még egyszer elnézést kérek, hogy olyasmibe avatkozom, amiben nincs kompetenciám, de kérlek, valahogy intézd el ezt a dolgot Szilárdbával mindannyiunk megnyugvása érdekében!

 

Sok puszi: Erika

Kedves Erika! Erre  csak egy  szót  tudok  válaszolni:    KÖSZÖNÖM! Ennél  többet belátom, nem tudtál tenni, de megtetted. Pedig ez Neked  legalább  úgy  FÁJT,   mint  Nekem  az,  hogy  ezt  a  "bolhából  elefánttá  nőtt"  ügyet  nem  tudtam  megoldani..

 

Próbáltál segíteni: a technika ördöge /használhatatlan cset/ és az elérhetetlen telefonok miatt  (egy  álmatlan  éjszaka után) elhatározásra  jutottam: Ha nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!Aztán törjetek pálcát  felettem.

Nem akarok és nem is tudok ÍGY tovább  "élni".  Mert  erre  az  "áldatlan  állapotra"  nem  csak  az  Én  életem,  de  a  feleségemé  is  rá  fog  menni..

 

Baráti  öleléssel:  Szilárdbá

 

u.i:  Kézbe  veszem  az  ügyet. Minden  dokumentumot,  ami  a  döntésemet  alátámasztja, nyilvánosságra  szeretném  hozni.  Ehhez  kérem  a  beleegyezésed.

.

Kedves klubtársak, kedves Barátaim!

Azt hiszem mindenki meggérti, aki veszi a fáradságot elolvasni ezt az írásomat, hogy mennyire fontos lenne megoldani ezt a régóta „szőnyeg alá sepert” problémát. Ezért arra kérek mindenkit, akinek van véleménye, hozzáfúznivalója, javaslata, tegye meg. Mindössze azért, mert végső soron nem az a célom, hogy Sárkánykát kirakjam, /ezt megtehettem volna gondolkodás nélkül/ hanem hogy a békés egymás mellett élést elősegítsem. A „választás lehetőségét” meghagyom Neki. Nem sürgős: Jövő keddig DÖNTHET. Ebben remélem segítséget kap a Társaktól. Én sem Rá haragszok, „érte” szóltam..

 

Kérem, hogy aktívan vegyetek részt a vélemény-nyilvánításban. Én mindig „nyilt lapokkal” szeretek játszani. Most es ezt tettem..

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.23. 08:36 7 komment

Címkék: blogok barátság napló elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr104334493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Promenad 2012.03.23. 09:21:04

Békesség ! Ez a legfontosabb !
Ha már mi is veszekszünk,nekünk annyi !

vénasszony 2012.03.23. 09:41:14

Minden rokonszenvem a Tied. De oda kellene figyelni a levéltitkokra.

kalmik 2012.03.23. 10:08:13

Kedves Szilárd!
Nagyon sajnálom, hogy Te arra tetted fel az életedet, hogy Téged mindenki szeressen, és aki nem ért egyet Veled az már nem szeret, sőt az ellenséged. Már korábban is volt arról szó, hogy az emberi kapcsolatoknak számos formája és mélysége van nem csak barát vagy ellenség között lehet választani. Úgy látom Te nem tudsz kilépni e két kategóriából és a más véleményen lévőket ellenedre törőknek tekinted. Ez nagyon megnehezíti a kapcsolat tartást, az igaztalanul " nem barátnak" minősített személy is rosszul érzi magát, hiszen nem bántani akart, csupán más volt a véleménye.
E kis bevezető után térjünk rá a Drótos kontra Villás ügyre. Tévedsz mikor azt állítod, hogy én rossz néven vettem Drótos kizárását, erről nem nyilatkoztam, mert nem ismerem az előzményeket, tudomásul vettem a döntéseteket. Villás kizárását sem szorgalmaztam, minden ellenkező állítással szemben.
Arról volt szó, hogy Drótos említett egy fényképet, melyen Villás látható a Goj motorosok társaságában. Erre Villás válaszolt, hogy igen, ő az, a Goj motorosok az ő baráti társasága, mert szeret motorozni, szereti a száguldást, a szabadságot,és ezt közöttük megtalálja, egyébként is az egy rendes társaság, és sorolja az érdemeiket.
Erre írtam én, hogy ez a díszes társaság egy neonáci, antiszemita, antidemokratikus egylet, és hangot adtam annak a véleményemnek, hogy aki ezekkel barátkozik az nem lehet elkötelezett demokrata, és a végén kértem, mások is írják meg a véleményüket.
Nem szorgalmaztam Villás kizárását,csupán véleményeket akartam hallani arról, mennyire egyeztethető össze a demokráciával való elkötelezettség egy szabadon választott újnáci alapokon szerveződött baráti társasággal, akiket még védelmébe is vesz.

Szilárd bácsi 2012.03.23. 13:00:18

@kalmik: Azt hiszem erre a választ meg is adtam amiben egy kicsit Villás Lajos magyarázatát sem maradék nélkül fogadtam el. Hogy ki miként értékeli, az magánügy.Azóta sok idő telt el, és a mai Villás Lajos nekem elfogadható figura. Még ha a multjában van is egy "sötét folt".. De mennyiében van!Azt még a Jóisten sem tudná megmondani..

lilla- 2012.03.23. 14:43:37

minél öregebbek vagyunk, annál érzékenyebbek! a csudába!

Mondjuk el a véleményünket--aztán keressük az új témát!

Az apámat 1956-ban meg akarták dicső forodalmáraink lincselni, miközben a katalitikus pappal Bécsben járt segélyszállítmányt intézni.
Mos t akkor mi az igaz róla--az emberek ilyenek is meg olyanok is----

Hogy kivel ülök egy asztalhoz az más kérdés,

de hogy kivel beszélgetek ---az nem!

Én hagynám alakulni a beszélgetéseket--hogy a többség mire jut általa, de erősen aláhúznám a kívánatos és erősen a többségi véleményt, mint "moderátor"

Akkor aki itt nem érzi jól magát egy idő után elmenne, akinek meg fontos , hogy itt barátokra találhat az marad!

Persze, hogy az emberek változnak---én is jobb híján mszp drukker voltam--csak most, hogy van jobb--tudom megfogalmazni, hogy miért nem vagyok többé a drukkeruk.
Ettől még elolvasom minden ostobáságukat.
a jobbikét is--bár soha nem értenék egyet velük.
a hajó mindenek ellenére közös.

Szilárd! Nem érdemes ily apróságon ölre menni--a kizárás amúgy se jelent semmit, mert új nevet egy perc alatt kreálhatsz ide --ha akarsz!
a mondanivalót meg ugyis erősítheted, vagy negálhatok a saját véleményed szerint mindenre egy szavazatunk van mindnyájunknak!

Én inkább abban hiszek, hogy győzzük meg

(tettem én is tönkre már fórumot, ha hagyták--és volt amelyet nem sikerült--mert nem volt közös ütközés egy idő után.

Hát az élet rövid --kemény elmeélesítő vitákat tovább, de hagyjuk békén egymás álláspontját--többre megyünk!

Objektív007 2012.03.23. 14:44:51

Levéltitok, bizonyám.
Másrészt mindenki olyan, amilyen. Örökérvényű mondat:

"Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkat büntetni"

stumbek 2012.03.23. 16:06:49

Édes Istenem! Miért kell nyavalyogni ilyen hülyeségeken??!!Állandóan kérdéseket feltenni,hogy működjön e tovább ez a klub,vagy hogy ki- kit és mikor sértett meg!Kit kell kizárni és miért,mit mondott Mina Andi vagy a tudomisén ki??!!!Legyen már végre vége ennek a sok hülyeségnek!!! Mindenki tegye a dolgát!Senki számára nem felmentés az életkor és a betegség! Beszélni kell egymással,az eltérő nézetekben vitatkozni kell,de nem lehet személyeskedésekbe átcsapni! Ez eltérő kultúráju,képzettségű és más körben szocializálódott társaság politikai köre! Nem kell embereket kizárni csak azért,mert más ember csoportokkal szemben más a véleménye! A többségnek meg kell győzni azt az embert,de nem kizárni és kigyót békát kiabálni!!! Szilárdbá! Semmi érzékenység! Ha kiáll az ember a nyilvánosság elé,akkor fel kell vállalni a kritikákat is!!!Itt nincs helye az érzékenységnek! Ne akarj másokban bűntüdatot kelteni és olyan tettre sarkallni,amit nem biztos,hogy szivesen tesz,ellenkezőleg csak a kedvedért,együttérzésből teszi! Ha Minával van problémád,akkor tessék egymás között elintézni!!! Ne akard a problémádat a közösségre háritani!Egyébként ha az egészséged és depressziód vagy a nejed egészségi állapota a tét,akkor abba kell hagyni a közösségi munkát a politizálást!!!
süti beállítások módosítása